Får United på besøk. Er det nå Liverpool går på sitt første tap?

Kampen over alle kamper.

Liverpool tar imot laget fra nabobyen, Manchester, søndag ettermiddag og hele verden, i hvert fall nesten, følger med. Liverpool leder serien soleklart, mens Manchester United halser etter en plass blant topp fire. Liverpool er enda ikke slått i Premier League denne sesongen og en sesong uten tap, pluss et ligagull, ville vært en fantastisk sesong for klubben som har gått uten å vinne serien i vel 30 år nå. «Vi skal ikke havne der», sa Solskjær fredag og nærmest lovte at United ikke skal gå i samme felle som Liverpool og stå uten ligagull i årevis.

Uniteds store problem, og dette har vært der i flere år nå, er frykten for å spille ballen framover i midtbaneleddet. Det går på tvers, det er kjæling med kula, det går sakte og ikke minst; det er en frykt for å gjøre noe gæernt. I hvert fall ser det sånn ut for oss som følger det hele på god avstand.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Liverpool derimot, de har roen. Alle spillerne på laget vet at, jo da slapp av, det kommer en sjanse til. «Vi er best. Sånn er det bare». Resultatet er at Liverpool er favoritter uansett hvem de møter på Anfield. De har rett og slett vært milevis foran de andre i ligaen. De har fokus på neste mulighet, for de vet den kommer.

I United er fokuset også på neste mulighet, men da snakker vi om den neste store økonomiske muligheten. Den Store sponsoravtalen. Selv Saudi-Arabia får investere i klubben. Altfor en liten neve dollar til, virker å være målet for direktør Ed Woodward, og ikke ballen i kassa i neste kamp. Penger er viktig, bevares, men før eller siden må også interessen for klubben stå i stil med resultatene.

Les også: Braut Haaland med drømmeåpning i debuten

Solskjær selv spilte på et United som var konger over hele verden. David Beckham var en av verdens mest kjente personer og Manchester var universets sentrum både kulturelt og sportslig. Manchester var en særs viktig del av «Cool Britannia» og statsminister Tony Blair solte seg i glansen av både Noel Gallagher og Ryan Giggs. Sir Alex Ferguson ble slått til ridder for pokker. Manchester var byen å være i.

Allerede ved ankomsten til Anfield vil Liverpools supportere vise hva som er i vente for United-spillerne. I flere forum på nettet oppfordres det til å ta med pils, pyro og flagg og møte opp tidlig for å lage det litt hett for United-spillerne da de ankommer stadion i buss før kamp. Og det kommer til å bli kok. Om det ligner bare noe på da Manchester City tok turen under Champiosn League, vil det grense mot farlig.

Er det en match som kan definere sesongen, så er det denne. Mourinho mistet jobben etter å ha blitt rundspilt av Klopps menn. Jürgen Klopp kjenner rivaliseringen mellom klubbene, men ikke slik som Solskjær gjør. Dette er den første kampen spillerne ser etter i terminlisten. En scoring her, og du er legende i klubben din i evig tid. John Arne Riise huskes fortsatt for sitt skudd i garnet i 2001 da Liverpool vant 3–1.

Slike kamper lever gjerne sitt eget liv og hvordan sesongen hittil har gått spiller ikke så stor rolle. Denne gangen er Liverpool ubeseiret, skyhøye favoritter og ligagullet virker å være sikret. Men det er kanskje også da Liverpool snubler og United stanser nok et uovervinnelig lag, slik de gjorde da de stoppet Arsenals seiersrekke i 2015? Arsenal klarte 49 kamper uten tap. Ender Liverpools seiersrekke søndag?