Er dette slutten for Ole Gunnar Solskjær?

Verdens største fotballkamp er viktigere enn noensinne.

Søndag spilles verdens aller største fotballkamp. Denne gangen står det enda mer enn poeng på spill. Manchester United mot Liverpool. Ole Gunnar Solskjær mot Jürgen Klopp. Liverpool mot Manchester. To byer som har rivalisert siden Manchester gravde ut kanalen og rappet handelen fra sine naboer i 1894.

Fotballklubben Liverpool var verdens beste på 80-tallet. Manchester United tok over etter det. Nå er pendelen tilbake igjen og Liverpool har vunnet alle matchene hittil i årets sesong.

Byene er ikke bare rivaler på fotballbanen. Kulturelt kniver de om å være blant verdens aller største musikkbyer. Beatles mot Oasis, Stone Roses og New Order. Da IKEA skulle etablere et varehus i Nord-England kunne de ikke legge det i verken Manchester eller Liverpool, ingen drar til rivalen for å handle. Dermed havnet IKEA midt mellom byene. Rivaliseringen er rett og slett voldsom.

Liverpool har et dårlig tak på «The big six». Fram til de møtte Chelsea i høst, hadde de vunnet én av de siste 12. Så er det vel snart et åpent spørsmål om Manchester United fortsatt er et topp seks-lag?

Om Liverpool skulle vinne søndag, vil de tangere rekorden for den beste sesongstarten i Premier League. Chelsea, med José Mourinho på benken, vant ni på rappen da sesongen startet i 2005. Klopp er nok ikke så opptatt av akkurat slikt, men fansen er.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ser vi ett år tilbake, satt nettopp Mourinho ved roret på Old Trafford. Liverpool vant og Mourinho måtte gå. Er dette også starten på slutten for Solskjær? Denne gangen er det en rekke skader hos United og de må i hvert fall klare seg uten Pogba. I Liverpool var Salah usikker, men nå ser det ut til at han blir klar.

United har hatt sin dårligste sesongstart på 30 år. Skulle Solskjær og kompani tape søndag, risikerer de å havne under streken. Hvem hadde trodd det før sesongen? Og hva da med Solskjær? Hvor lenge kan han beholde jobben? Neste runde skal United til Norwich. Taper United også den, spørs det om ikke Solskjær må pakke sammen sakene sine.

Jürgen Klopp derimot kan glise med perleraden samme hvordan det går søndag, i visshet om at Liverpool uansett vil toppe tabellen. Men det vil nok smake litt ekstra godt å toppe den samtidig som de har sendt United ned under streken. Nei, dette blir det kamp gitt.

Les kommentar: «Manchester United og Solskjær er i en aldri så liten knipe. Løsningen er enkel: Zlatan.»