Donald Trump som fotballens mann? Ja, mente FIFA-sjefen

FIFA-presidenten hyllet Donald Trump. Og håpet den amerikanske drømmen vil erobre hele verden.

«Jeg er så heldig at jeg gjennom livet har fått møte verdens beste fotballspillere. Og president Trump er laget av det samme materiale som dem. Den amerikanske drømmen blir virkelighet».

Hva var dette? Jo, ordene kom fra FIFA-president Gianni Infantino da han introduserte den amerikanske presidenten på en middag under World Economic Forum i Davos tirsdag kveld.

Talen har vekket berettiget oppsikt internasjonalt. Pinlig og sjokkerende.

Les også: Washington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen

Vi er vant med store ord og floskler fra verdens idrettsledere, men både innholdet og timingen her slo de fleste rekorder. Ordene ble sagt samme dag som riksrettssaken mot Donald Trump ble innledet i Washington. At idrettstoppene ønsker å møte verdens politiske ledere er ikke noe nytt. Men det er uvanlig å uttale seg veldig konkret om deres egen politikk på hjemmebane. «Han er en konkurransemann. Han ønsker å vinne. Han ønsker å vise hvem som er best», sa Infantino som la til at han håper den amerikanske drømmen blir oppfylt over hele verden.

Det er neppe hele den såkalte fotballfamilien enig i.

Donald Trump nøt hvert ord. Han kalte Infantino bare for «Jimmy» og han tok æren for at USA skal arrangere fotball-VM i 2026 (sammen med Canada og Mexico) og sommer-OL i 2028 i Los Angeles.

Gianni Infantino tok over etter den skandaliserte Sepp Blatter. For halvannet år siden satt han ved siden av Russlands president Vladimir Putin på VM-finalen i Moskva. Der fikk Infantino en av Russlands æresbevisninger.

Han kaller seg venn av både Donald Trump og Vladimir Putin. Fordi ballen er rund.