«Arctic Eagles»

Ishockey er Norges nest største publikumssport og endelig er den representert på øverste nivå også nord for Trondheim.

Narvik Hockey, som også profilerer seg som «Arctic Eagles» gjør sin historiske debut i eliten torsdag kveld.

Da starter årets Get-liga, og debutanten Narvik er selvsagt dømt til å holde til i bunnstriden sammen med den andre nykommeren, Grüner. De seriestarter ikke før på lørdag.

Det er bare å glede seg over Narviks inntreden, men kanskje den blir like tøff som da samme bys fotballag, Mjølner, ble første nordnorske lag i fotballens øverste liga i 1972. De ble sist og rykket ned. Seier til Narvik i åpningskampen mot Storhamar er satt til 14 i odds hos Norsk Tipping.

Men norsk ishockey trenger utbredelse og lagene som kommer til Narvik vil få seg en eksotisk opplevelse.

Det er mye lidenskap rundt denne klubben som ble stiftet i 1962 og som hele tida har vært det nordnorske flaggskipet. Konkurransen har ikke vært hard, for mangelen av hockeyhaller er skrikende i hele landsdelen.

Men første nordnorske lag i en liga som har holdt på siden 1934, er en merkestein i den pussige hockeyhistorien der klubber har kommet og gått, seiret og forsvunnet. Nevnte Trondheim er jo ute av selskapet, Bergen likeså og disse to byene er savnet på hockeykartet. For igjen handler det om Østfold, Oslo, Hamar og Stavanger.

Trygg fra Oslo vest ble den første norske mesteren i ishockey i 1935. Men det navnet forsvant senere inn i Mercantile. Strong dukket opp som norsk mester i 1948, og det var forløperen til det som nå heter Grüner og som gjør nesten et like eksotisk comeback som Grüner. Grünerløkka og Narvik i samme liga. Vel møtt!