Kommentar

Hva skjedde nå, Vålerenga?

(Stabæk – Vålerenga 2-1). Spill med både én og to mann mer mot bæringene holdt ikke til poeng. Dette var tynn suppe, VIF.

NADDERUD (Dagsavisen): Etter en tung sesongstart hadde pendelen tilsynelatende snudd for Vålerenga etter tapet mot Lillestrøm nylig. Den overbevisende 3-0-seieren mot HamKam i forrige serierunde bar bud om at VIF-spillerne virkelig hadde funnet formen. Den teorien fikk seg en nesestyver mandag kveld.

Nadderud-matta har fått mye pepper i sesonginnledningen. Men tre poeng mot Rosenborg på naturgresset på Lerkendal, samt kun en straffebom unna tre poeng på naturgresset i Haugesund, gjorde at VIF slett ikke gikk til kampen mot bæringene med noen naturgress-frykt.

Vålerenga skuffet da Råde fra 4. divisjon kun ble slått 1-0 i cupen nylig, men tross et B-preget lag da så det ut til å gå litt i samme spor mot Stabæk. Hjemmelaget fikk nemlig kampen inn i akkurat det sporet de ønsket, i hvert fall fram til de røde kortene i 2. omgang.

Stabæk slo langt og stykket opp spillet, og fikk i tillegg en drømmestart med Kasper Høghs 1-0-scoring etter dødball mot et passivt VIF-forsvar. Også 2-0-målet kom etter dødball, noe som utvilsomt vil irritere Fagermo.

Bortelaget slet med å svare på baklengsmålet, selv om Henrik Bjørdal fikk en gyllen mulighet etter et drøyt kvarter. Midtbanemannens forsøk trillet imidlertid i stolpen og inn til Stabæk-keeper Isak Pettersson.

Vålerenga som klubb er mot VAR, men hadde nok håpet på VAR-hjelp da Mushaga Bakenga så ut til å handse forut for 2-0-scoringen. På TV-bildene så det ut til at Stabæk-spissen brukte hendene til å ta ned ballen inne i boksen, men VAR-rommet ba aldri dommer Rohit Saggi gå bort til skjermen og se nærmere på situasjonen.

Det gjorde derimot pipeblåseren da Seedy Jatta ble stygt taklet av Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad. Saggi ga først gult, men etter å ha sett situasjonen på nytt dro han resolutt opp det røde. VAR gikk også inn da Vålerenga fikk straffe og Stabæk ble redusert til ni mann mot slutten.

Spill elleve mot ti (og ikke minst i elleve mot ni) burde ha gitt Vålerenga ny «trøkk» og energi, men fortsatt gikk det mye i sirup for Fagermos utvalgte – selv om gjestene naturlig nok spilte bæringene lavere og lavere.

Stefan Strandberg reduserte på straffe og VIF presset på for utligning på tampen, men det ville seg ikke.

Dette tilbakeslaget trengte ikke Vålerenga nå, især ikke siden Bodø/Glimt er neste motstander i serien. Før den tid må Fagermo og hans team få gnisten tilbake til det vi så mot HamKam 16. mai.

Les alt om Vålerenga her!


Nyeste fra Dagsavisen.no: