Kommentar

Hvem vil Vålerenga sende ned?

Hvem vil Vålerenga helst kvitte seg med? Mjøndalen eller Brann? Søndag kan det meste bli avgjort i Eliteserien.

Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga spiller sesongens siste hjemmekamp på Intility søndag.
Dette er en kommentar. Holdninger og meninger i teksten står for skribentens regning.

Vålerenga kan ødelegge. Det er jo noe.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Nest siste serierunde spilles søndag og Vålerengas mål om å forlate 7.-plassen lever fortsatt. Samtidig som de kan avansere noen plasser på tabellen og dermed sikre seg noen ekstra bonus-millioner av TV-pengene, kan de sende Vegard Hansens Mjøndalen ned i OBOS-ligaen. Men de brunkledde vil vise hvorfor det er klubben med ni liv.

Det er drama i topp og bunn. Vålerenga har god avstand til begge deler i en sesong som for dem er like kald som en desemberkveld på Intility Arena.

Nesten alt kan avgjøres søndag ettermiddag. Bodø/Glimt kan bli seriemester, Mjøndalen og Brann kan rykke ned og Stabæk ta kvalikplassen. Men hvis Vålerenga roter det til igjen, og Brann skulle slå Glimt i Bodø, blir mye snudd på hodet. Da har Molde los på gullet før siste runde, mens både Mjøndalen og Brann kan passere Stabæk, som i dag ligger tre poeng foran sine to nedrykksrivaler.

VIF har en syltynn teoretisk sjanse til å ta 4.-plassen som kan gi Europa-spill neste år. Men hvis Vålerenga skal fullføre årets siste hjemmekamp med en signatur på den grå sesongen, ender det 1–1 mot Mjøndalen på Intility Arena.

Mange VIF-supportere vil ha Brann ned i stedet for Mjøndalen, men det fokuset er neppe hos VIF-spillerne. Og mest sannsynlig ryker både Mjøndalen og Brann og må snuble i filten på Nordre Åsen neste år, inntil nyopprykkede Skeid får byttet banedekket der.

Trøsten er at Eliteserien som helhet lever helt inn. Vålerenga er statist, uten stort fokus, uten snakkiser rundt seg, dessverre. Slik det er å ligge på 7. plass.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Eliteserien menn (29. og nest siste runde, 17.00):

Bodø/Glimt – Brann, Molde – Lillestrøm, Sandefjord – Kristiansund, Sarpsborg – Tromsø, Stabæk – Rosenborg, Strømsgodset – Haugesund, Viking – Odd, Vålerenga – Mjøndalen.