Kommentar

Glimt av Oslo

Bodø/Glimt er blitt landets yndlinger. Med et glimt av Oslo i seg.

Dette er en kommentar. Holdninger og meninger i teksten står for skribentens regning.

Storklubbene i Oslo (det er ikke så mange av dem) blir ofte beskyldt for å la stortalentene glippe. Skal vi peke på Elias Kristoffersen Hagen som en av dem?

Vi tror 21-åringen fra Veitvet fortsatt kan gå mange strekk opp og ned Karl Johans gate uten å bli gjenkjent, men han glir altså inn i den bemerkelsesverdige historien om hvordan ganske vanlige fotballspillere kan blomstre når de kler på seg gul trøye nord for polarsirkelen.

Nå hadde Hagen også gul trøye i Grorud, der Bodø/Glimt hentet ham fra. Og det var altså den klubben som så potensialet. Torsdag la han den målgivende pasningen til Ola Solbakkens scoring i Roma, et av årets flotteste scoringer i norsk fotball uansett nivå. Her var nivået skyhøyt.

Hagen var dominerende på midtbanen i Grorud, i Glimt er han andrevalget bak Patrick Berg, men da Berg ble skadet, sto Hagen klar. Maken til stoisk ro i sitt spill er det sjelden å se. Når man får det til også i disse oppgjørene, sier det noe om den mentale styrken. Det var sjokkerende å se at dette laget var oppe i 20 pasninger uten brudd, mens José Mourinho maste sitt lag opp og fram. Hagen spilte ungdomsfotballen i Lillestrøm, men er født i hovedstaden.

Erik Botheim (lagets andre målscorer torsdag) var barnestjerne i Lyn. Det gikk heftige rykter om ham på Kringsjå og Nordberg om at gutten var ønsket både av Barcelona og Bayern München. Han skar klar av Vålerenga, men endte opp i Rosenborg uten å få særlig tillit. Det samme i Stabæk. Men med gule tekstiler i Bodø, kom soloppgangen. Vi tror han blir vår neste Italia-eksport. Men hvorfor fanges ikke disse opp på Valle? Svaret er ikke opplagt. Men det er grunn til å spørre.

Akkurat som hvorfor trener Kjetil Knutsen ikke var ønsket med videre i Brann eller Åsane, men som nå er blitt en av landets mest kjente bergensere gjennom sitt virke i Bodø.

Dette må være til inspirasjon for alle som utvikler fotballag i Norge. Navn og status spiller ingen rolle. Lagarbeid og samhandlingsmønstre kan oppstå hvor som helst når man tar fotballens magi på alvor.

Hold deg oppdatert. Få sportens nyhetsbrev fra Dagsavisen