Klart for nytt landbruksoppgjør

Championship er morsommere enn Premier League. Bare spør Ipswich- og Norwich-supporterne før helgas Old Farm.

For er det egentlig tilfredsstillende for en supporter å følge en Premier League-klubb som sliter i sesong etter sesong. Det er Telegraph Football-journalist Luke Edwards som tenker høyt, i spalten sin denne uka. På mange måter er Championship bedre enn Premier League, skriver han, uten å påstå at førstedivisjon i England er bedre enn Premier League sånn rent nivåmessig.

Sammenlignet med Championship er Premier League altfor forutsigbart, skriver han. Argumentet er at førstedivisjonen er mer livat og spennende for supporterne enn for dem som følger PL-klubber. På øverste nivå er forskjellen for stor mellom et fåtall milliardær-/konsortiumeide storklubber og alle de andre som ikke har enorme ressurser i ryggen. Klasseskillet har medført at Premier League er blitt altfor forutsigbar. Fra første dag av sesongen er det strengt tatt bestemt hvilke lag som havner på topp seks. Alt som egentlig gjenstår å se er rekkefølgen på de neste 14 klubbene.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I Championship er nivået mellom klubbene jevnere, de aller fleste er på samme nivå ressursmessig. Det gir mer rettferdige forutsetninger, jevnere kamper, tøffere strid om poengene og større spenning sesongen gjennom. I praksis kan førstedivisjon være et ti måneders nervepirrende slit, med triumfer og store skuffelser, brå byks og fall på tabellen og sekspoengskamper på rekke og rad. Dermed er Championship mer underholdende, og en rikere fotballopplevelse for fansen, sammenlignet med fotball-hverdagen for supportere av Premier Leagues middelhavsfarere og bunnslitere

Det er ikke spesielt tilfredsstillende for supportere å følge en klubb som definerer det å overleve i ligaen, og unngå nedrykk, som en sesong med suksess, skriver Telegraph-journalisten.

Sånn sett er det morsommere å følge et lag i Championship, og i det minste kunne leve i håpet om opprykk.

Denne runden er det supporterne av tabelltopp Norwich og bunnlaget Ipswich som har en stor helg. De er lokalrivaler og møtes i det klassiske Old Farm. Dette er blant de mest tradisjonsrike oppgjør i engelsk fotball, som får en ny dimensjon når klubbene er i samme liga. De siste oppgjørene har Alexander Tetteys Norwich vunnet.

At begge lag har mye å kjempe for gjør Old Farm enda mer nervepirrende denne gangen. Norwich må helst vinne for å beholde tabelledelsen foran Leeds. Ipswich på jumboplass trenger alle de poeng klubben kan få for å unngå nedrykk til League One. Resultatet her kan få konsekvenser for lagene rundt dem på tabellen, så kampen kan bli en fotballopplevelse uansett. Old Farm vises på Viasport 2 på søndag.