Kjærlighet er kjærlighet

Nylig kom det frem at Geir Jørgen Bekkevold (bildet), familiepolitisk talsperson i KrF og prest, har viet et homofilt par. I stedet for å hylle kjærligheten, har dette resultert i sterk kritikk fra fylkesledere i KrF.

Det skrives nemlig i VG at fylkeslederne i KrF stiller seg undrende til hvilke vurderinger Geir Jørgen Bekkevold (bildet), foretok seg når han viet et homofilt par. Jeg regner med at han ville bidra til at to mennesker som elsker hverandre får gifte seg og leve lykkelige liv sammen. Men det blir ikke sett på som viktig blant KrF-politikere. Det de derimot henger seg opp i er det faktum at paret som ble viet var homofile.

TAS I FORSVAR: KrF-er og prest Geir Jørgen Bekkevold, som har møtt motstand i eget parti etter en homofil vielse.
Foto: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX

Selv om KrF åpenbart har vanskelig for å forstå seg på homofili, så er det ikke mer komplisert enn det. Mennesker, uansett om det er av samme eller motsatte kjønn, har rett til å elske hverandre og til å gifte seg i Norge.

Å bli provosert er lett når man forstår hva slags menneskesyn fylkesledere i KrF sitter inne med. Men det er også til å bli oppgitt av. Vi er i 2018, liksom. Man skulle forvente at voksne politikere hadde vokst fra seg disse holdningene, som hører hjemme i middelalderen.

At man er KrF-politiker gir en ikke grunn til å forskjellsbehandle mennesker. Det gir en ikke grunn til å kritisere en annen for å ha viet et homofilt par – ja, for å feire kjærligheten mellom to mennesker. KrF har alltid vært et konservativt og kristent parti, det er greit. Men disse holdningene mot homofile har gått ut på dato. Det er flere og flere kristne i Norge som godtar og støtter opp under homofili. Det er flere og flere kristne som mener at kjærligheten er sterkest uansett kjønn. Disse utrolig konservative holdningene som nå kommer frem representerer ikke kristendommen. Ikke den som mange føler en tilknytning til i Norge i dag. Det er trist at politikere som sitter høyt i KrF fremmer et menneskesyn som ikke gjenspeiles i den norske befolkning.

Nå er det på tide at KrF våkner opp og forstår at kjærlighet er kjærlighet, enten man er heterofil eller homofil.