Erna Solberg (H).

Kjære Erna, vi må snakke!

Jeg er glad for å ha en kvinnelig statsminister, men hvorfor måtte du skuffe meg, Erna? Vi hadde en vakker natur, nå drukner vi i plast...

Kjære Erna Solberg

Jeg er en av de få grønne som faktisk hadde litt tro på at du og Høyre kunne tilføre Norge en forandring i positiv retning. Jeg er stolt av at vi har en sterk kvinnelig statsminister. Jeg er glad for at du ikke er syltynn og likevel, eller kanskje derfor, har en kropp som viser styrke. Jeg er glad for at du har gitt oss mulighet til å snakke om “statsministerkjole” når vi ser på klær, at du ikke etterligner menns dresser. Det er i det store og hele en god del ting som er positivt med deg.

MEN så var det der du skuffet. Du snakket om innse at petroliumsbransjen var en solnedgangsbransje (hurra) men det tok bare noen dager før du trakk det tilbake. Ble presset for stort? Nå er co2 utslipp i Norge fremdeles mye høyere enn det den kan være for å klare Parisavtalen. Vi har andre utslipp av drivhusgasser som er til å grine av.

Regjeringa de ser ikke ut til å forstå at flere rullebaner fører til mer flytrafikk i en tid vi må over på buss og tog. I tillegg til at næringslivet må innse at Skype og lignende må bli mer brukte 
Hvordan kan du late som at skattelette til de rikeste, og svekkelser av de svakes rettigheter vil gi et bedre samfunn? Jeg bare lurer. Og at uhemmet vekst er et gode. 

Du er alles statsminister Erna, og også ansvarlig for å etterlate et bedre samfunn enn det du overtok, og jeg håper du på ett eller annet tidspunkt innser det. Vi hadde vakre strender, Erna. Slike som var vakre uten å måtte ryddes. Vi drukner i plast Erna, ser du ikke det? Hvorfor har du ikke tatt tak i det?

Jeg trodde jeg kunne stole på at Høyre var et ansvarlig parti når det gjaldt forsvar av landet vårt. Jeg var på høringen til kontrollkomiteen Erna, og da ble jeg skuffa over deg, at du ikke i det minste innrømmer skyld.

En siste ting, husk at du kan bli innkalt til høring igjen Erna, også etter at du har gått av. Du kan bli konfrontert med at du ikke tok ansvaret du hadde for forsvar, miljø og ikke minst klima. Jeg håper du tar valg fremover som gjør at jeg slipper å glede meg over at du blir straffet for det, en gang i fremtiden. For statsministre kan risikere å måtte stå til rette for dårlig styring, katastrofal katastrofehåndtering og manglende dømmekraft.

Vis meg at du kan gjøre de endringene jeg hadde håp om Erna, om regjeringen blir sittende. Akkurat nå tenker jeg at et regjeringsskifte kan være bra, og det er jeg lei for Erna. Men det er i så fall din egen skyld. Vi kan få en Tåkefyrste, Erna, på grunn av dine dårlige valg.