Julehilsen og julegave til regjeringen

I år har jeg på vegne av mange tusen nordmenn sendt en julehilsen og julegave til regjeringen - en bok om Robin Hood til regjeringen

Kjære

Regjering ved Statsministerens kontor

 

JULEHILSEN OG JULEGAVE TIL REGJERINGEN

Julen er en tid for refleksjoner og ettertanke. I år vil jeg på vegne av mange tusen nordmenn sende dere en julehilsen og julegave som jeg håper dere kan lære noe av. Julegaven er en bok om Robin Hood (i skrivende stund på vei i posten til Statsministerens kontor), for Robin Hood tok fra de rike og ga til de fattige.  I disse tider er vi mange som tenker på de mange tusen hjem hvor ingen pakker ligger under juletreet som de har fått av noen snille bønder. Og i de mange tusen hjem uten den deilige julelukten av ribbe, surkål, pinnekjøtt og kålrabistappe.

Rundt 100 000 barn i Norge møter i år julen uten pakker, juletrær, nisser, og de gode matluktene. Noen viktige unntak. Familier som har anledning og overskudd til å stå i lange køer foran Bymisjonen, Frelsesarmeen og Fattighuset kan få litt av våre goder her. Dette er en viktig konsekvens av alle kuttene dere har stått for siden dere kom til makten i 2013.

Jeg husker dagen så godt. På valgdagen 2013 satt jeg på flyet fra Bulgaria til Oslo. Etter landing ble det annonsert på høytaleren at Norge har fått ny statsminister Erna Solberg. Mange i flyet klappet for de trodde vel som de aller fleste som stemte på dere at nå blir alt så meget bedre.

I de fem årene dere har sittet med makten har dere vært utrolig effektive. Dere har bl.a. kuttet i så mange viktige velferdsgoder og dere har også greid å innføre skattelette som har svekket fellesskapet. Dere har skapt et samfunn med mye privat rikdom og offentlig fattigdom. Under deres regjeringstid har antall fattige økt med 21% og antall milliardærer med 81%.

Nevner noen av de viktigste kuttene i regjeringsperioden

-          Kutt i den økonomiske støtten til arbeidsledige (fjerning av feriepenger og innføring av karenstid for dagpenger fra åtte til 12 uker)

-          Kutt i fri rettshjelp

-          Kutt/innstramning i unges rett til startlån ved kjøp av sin første bolig

-          Kutt i bostøtte til uføre og reduksjon i barnetillegget til enslige uføre

-          Kutt i støtte til multihandikappede, uføre og kronisk syke

-          Kutt i gratis fysioterapi

-          Fjerning av øremerkede tilskudd til kulturelle opplevelser i eldreomsorgen

-          Økt makspris i barnehagene

Konsekvensen er som nevnt over et Norge med større klasseskiller.

Ved valgene må dere fortelle velgerne hva dere står for og hvem dere er – vær tydelig

Ikke fremstå som ulv i fåreklær. Vær ærlig og fremstår som ulv i ulveklær. FRP har programfestet at de er et parti for folk flest. Er dere ærlig så programfester dere at FRP er partiet som flår folk flest.

I deres partiprogram bør det stå tydelig : Vi (FRP/Høyre/Venstre) er et parti for rike og vi lover å gjøre de rike enda rikere (vi har så mange rike tanter og onkler pluss gode milliardærvenner)

                                                                           Vi vil kutte i offentlige velferdsgoder som rett til gratis fysioterapi, bostøtte m.flere

                                                                            Vi ønsker et samfunn med store forskjeller og er ikke innstilt på å bekjempe fattigdom da vi mener enhver er sin lykkes smed

                                                                             Vi er ikke de vanskeligstiltes parti og kan ikke love at folk med ekstra utfordringer vil få det bedre

På denne måten unngår samfunnet frustrerte og skuffede velgere. Vi unngår også politikerforakt og får garantert flere til stemmeurnene. Politikerforakt og manglende engasjement oppstår når valgløftene brytes gang på gang. «Vi kan ikke stole på politikerne».

Ønsker dere alle i regjeringen god jul og et godt og fremgangsrikt nytt år 2019 med Robin Hood.

 

Med vennlig hilsen

Gunn Pound