Ingen i toppen av Premier League har råd til å snuble

Liverpool møter Chelsea denne runden, fem år etter Steven Gerrards berømte bananskall.

Chelsea mot Liverpool. Liverpool mot Chelsea. Det er fem år siden nå. Fem år siden det famøse bananskallet til Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Liverpool var på god vei til å vinne serien. Med seier over Chelsea ville mye vært i boks. På overtid i første omgang får Gerrard ballen alene på egen halvdel. Bakerste mann. Han skal bare stanse ballen. Legge den videre. Eller kanskje en lang fram mot Lucas? Ballen smetter forbi høyrefoten. Gerrard sklir, mens ballen ruller mot en fremadstormende Demba Ba hos Chelsea. Han stormer opp og legger ballen i mål.

Les også: En ny æra for Manchester United

Gerrard og Liverpool så der og da at seriegullet glapp. Et par uker før hadde sågar kaptein Gerrard samlet laget på gresset. De hadde slått Manchester City 3–2. «Nå må vi ikke la dette glippe», manet Gerrard de andre. Manchester City vant til slutt gullet. Nå er Liverpool i nesten tilsvarende situasjon. Manchester City og Liverpool kniver om gullet også denne sesongen. Liverpool har 82 poeng, City 80 med én kamp mindre spilt.

Søndag kommer Chelsea på besøk til Anfield. Et Chelsea i desperat kamp om topp fire. Før runden er det fem poeng som skiller Chelsea på 3. plass til Manchester United og Ole Gunnar Solskjær på 6. plass. Mellom der ligger Arsenal og Tottenham. Tottenham har mistet Kane og han kan være ute for sesongen. Men de skal ut mot bunnlaget Huddersfield og er soleklare favoritter der, med eller uten Kane.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Arsenal er veldig opp og ned, og borte mot Watford må de være litt opp skal de fikse de tre viktige poengene. Manchester United tar imot West Ham til kveldskamp lørdag. Her er det kun tre poeng som gjelder for Solskjær. Han har selv slått fast hvor mange poeng de trenger for å klare sesongens mål. Målet er topp tre og da må de ifølge United-manageren hanke inn 15 poeng på de siste seks kampene. Det er selvsagt mulig, men motstanderen heter i to av kampene Manchester City og Chelsea. Og om United slår City, kan de i samme slengen hjelpe Liverpool til seriegull. Det vil være en seier med bismak.

​Les også: Hvor lenge har Solskjær jobben?