Haugenstafolka ikke bortskjemte - takler togstreiken

Vi på Haugenstua har i årevis levd med timesruter på tog i helger og høytider. Andre bydeler i Oslo har kvarters ruter.

HAUGENSTUAFOLKA IKKE BORTSKJEMT – TAKLER TOGSTREIKEN

Vi på Haugenstua og Høybråten i Groruddalen er ikke bortskjemte når det gjelder kollektivtilbud. I årevis har vi levd med timesruter på togene i helger og høytidier ( andre bydeler har kvarters ruter),  og i perioder har vi også måttet akseptere innstilte tog og full togstans.

Derfor er vi godt vant når vi under lokførerstreiken har færre togavganger. Personlig støtter jeg lokførerne og gir dem klapp på skuldrene når jeg møter dem i sine streikeuniformer. For de streiker for vår sikkerhet og mot regjeringen som ikke vil lovfeste utdanning av lokførere. Dette betyr sosial dumping og svekket sikkerhet for passasjerene.

Mange av som ikke har bil og som bor på Haugenstua/Høybråten har et sosialt liv og treffsteder i byen. Derfor har jeg mange ganger etterlyst alternative transportmidler til sentrum. I dag har vi 67-bussen som går langs Østre Akervei  fra Lørenskog til Økern hvor vi tar tbanen videre til byen.  På hverdager går den hvert kvarter og siste avgang fra Økern på kvelden er kl. 18.12. I helgene er bussen innstilt, og det er i helgene vi gjerne vil treffe venner på byen.

Derfor foreslår jeg at rutetilbudet på 67-bussen utvides slik at siste avgang fra Økern er kl. 23.30 og at den også kjøres i helgene. Jeg med mange flere ønsker oss en mer miljøvennlig dal. Derfor er et godt kollektivtilbud for alle svært viktig.

Gunn Pound

Haugenstua