Grunnloven (og for eksempel Finanstilsynet ..)

Den Norske Advokatforening, Oslo krets, inviterer til "Oversikt over rettsområdene" - i folkeopplysningens navn. Gratis, for alle.

GRUNNLOVEN (og for eksempel Finanstilsynet ..)

I går tok vi turen til Litteraturhuset i Wergelandsveien i hovedsteden. Amalie Skram-salen, andre etasje. Den Norske Advokatforening, Oslo krets, inviterer til "Oversikt over rettsområdene" - i folkeopplysningens navn. Gratis, for alle. Ingen påmelding. Et strålende tiltak. Første møte omhandla naturlig nok GRUNNLOVEN, med Anine Kierulf som dagens ekspert: Opplysningstanken, folkesuvereniteten, maktfordelinga ..

Anine Kierulf er en dyktig tegner og forteller, som vanlig; og med humør og humor. Applaus til henne.

Da det ble anledning til å stille spørsmål sa jeg sånn cirka dette:
"Den største suverenitetsavståelsen siden okkupasjonen 1940-1945. Slik har jeg hørt opptil flere karakterisere det som skjedde i Norge i juni i år. Altså at Finanstilsynet flagga ut til Brussel. Hva mener du, er dette i strid med grunnloven eller ikke?"

Men, det som skjedde i Norge i juni i år hadde faktisk ikke Anine hørt om. Og hva var/er Finanstilsynet?

Bak meg satt det en fyr som bedre enn meg kunne legge ut om dette, hvilket han gjorde. Nye opplysninger for forsamlingen virket det som. På spørsmål fra Anine Kierulf mente han imidlertid ikke at det var noen suverenitetsavståelse av dimensjoner. Så spørsmålet om juni måneds stortingsvedtak sitt forhold til grunnloven ble stående ubesvart.

Dette burde bety at det framdeles er bra om flere enn advokatforeninga driver folkeopplysning.

Neste møte i denne serien er mandag 17. oktober, samme sted, samme tid - kl 18:00 - kl 19:30. Tema: Arbeidsmiljøloven og varsling ..
Anbefales.
https://www.facebook.com/events/1640688006243977/


Ola Bog sitt bilde..