Godt svar på feil spørsmål

Jeg vil ikke uttrykke tvil om gode intensjoner og sunne holdninger fra lederen i Oslo Frp, Aina Stenersen, men svaret hennes holder faktisk ikke.

Jeg skrev et innlegg for en kort tid siden, hvor jeg utfordret Stenersen og byrådskandidat fra H, Eirik Lae Solberg om rasistiske holdninger. Stenersen har skrevet et svar, «vi står sammen i kampen mot netthets». Alt hun skriver i dette innlegget er riktig, og underbygger det positive bildet jeg har av henne. Det svarer imidlertid ikke på utfordringen. Jeg utba meg ikke hennes syn på netthets generelt, men spurte om hun ville ta avstand fra et utfall fra en partifelle av henne, Kent Andresen, mot varaordføreren, der han sier «Når du tror #Norge og nordmenns suverene nasjonaldag og frigjøringsdag fra kulturtvang, union og overnasjonalitet, er en feiring for globalisme, multikultur og overnasjonalitet. #koko. Finn på din egen festdag? Dette er VÅR nasjonaldag. #historieløst #unorsk».

Poenget var altså ikke hvorvidt Stenersen støtter varaordføreren, men om hun vil fordømme et rasistisk utsagn. Jeg skjønner at interne prosesser i partiet ikke tas offentlig, men noen retningslinjer av typen «dette er ikke oppførsel som vi vil ha i vårt parti» hadde vært flott.