Gi oss noen svar, i all denne usikkerheten

Uten noen forklaring, forvarsler eller beskjeder om hva som nå skjer: Ikke reis tilbake til studiestedet likevel.

Innlegget ble først publisert på Facebook, og er gjengitt med tillatelse.

Ja, dette er en rant.

For arrogansen denne regjeringa har mot oss studenter, er så frustrerende og provoserende at jeg kjenner jeg blir helt maktesløs. For det første må vi leve med å ikke få dagpenger hvis vi blir permittert. For mange studenter har det ført til månedsvis med usikkerhet når de har mista deltidsjobben og kun lever på 8000 i måneden som skal dekke bolig, strøm, mat og å leve. På drittsmå hybler.

Så har studiehverdagen ellers blitt snudd på hodet.

Les også: Frp: – Hensynsløst kort varsel

Alt er digitalt, eksamen er annerledes og endra på kort tid. Til tross for skyhøye og alvorlige rapporter om ensomhet og psykiske problemer blant studenter, gjør vi vår del av dugnaden som vi alle er en del av. Ingen tilrettelegging fra regjeringa.

Men på toppen av kaka kommer altså denne beskjeden i 22-tida i går kveld: Regjeringen ber studenter vente med å reise tilbake fra julefeiring.

Kvelden før de aller fleste studenter reiser hjem fra julefeiringa.

Skjermdump: Aftenposten

Les saken her: Regjeringen ber studenter vente med å reise tilbake fra julefeiring

Uten noen forklaring, forvarsler eller beskjeder om hva som nå skjer: Ikke reis tilbake til studiestedet likevel.
Som om ikke du hadde elendig råd fra før av, ber nå regjeringa deg i siste liten om å avbestille billetten du kjøpte på billigsalg for lenge sida og bli værende hjemme, selv om de har visst lenge at julen ville være en potensiell smitteøkning. I motsetning til andre innstramminger, som varsles dager før de trer i kraft, slenges dette bare ut via avisene seint kvelden før alle reiser hjem. Hva er det her for noe?

Det handler ikke om at ikke vi studenter vil ta ansvaret. Vi er med på dugnaden selv om det koster, selv om ikke vi er i risikogruppa og må vente til sommern med å få vaksine. Men dette handler om å ha en regjering som stiller opp tilbake. Gitt dagpenger til studenter som nå står i usikkerhet og krisepakke til de unge i samfunnet. I det aller minste litt takknemlighet, og noen svar på all usikkerheten. Det er faktisk ikke for mye å be om.