FrP og FNs rasediskrimineringskonvensjon av 1965

Partiet med det misvisende navn "fremskritt .."

JON HELGHEIM (f. 21. august 1981)

I går aftes, to dager etter bursda'n sin, var Jon Engen-Helgheim på besøk i statskanalens studio Dagsnytt 18.

Den innvandringspolitiske talsmannen for partiet med det misvisende navn "fremskritt .." kunne melde at nå skal kluter settes til for å avsløre kriminelle juksemakere som på løgnaktig og fordekt vis har tatt seg ulovlig inn i landet som flyter av melk og honning fra borti neri der et sted. Muslimer og sånt. Utlendinger.

Nå skal det graves i fortida og alle gamle synder skal opp i dagen, dømmes og straffes og vekk med dem.

Graving i fortida er vi helt for: vi foreslår at vi begynner dugnaden med å grave i fortida til partiet med det misvisende navn "fremskritt ..".

Norge har faktisk ratifisert FNs rasediskrimineringskonvensjon fra 1965. Der heter det i artikkel 4:

".. konvensjonspartene (skal) blant annet .. erklære ulovlig og forby organisasjoner og organisert og annen propagandavirksomhet som fremmer og tilskynder til rasediskriminering og erklære som straffbar handling deltakelse i slik virksomhet eller slike organisasjoner .."

Det er en kjent sak at Anders Lange i 1973 stifta ALP/FrP ved hjelp av krugerrand fra apartheidregimet i Sør-Afrika. Anders Lange lirte av seg salver som disse:

«Ingen stemmerett til negre», «Stopp blandede ekteskap», «Hver nasjon en rase», «Ingen u-hjelp til de sorte». Han stempla motstandere av apartheidregimet i Sør-Afrika som «forædere av den hvite rase».

Det er klart som glass at politiet skulle ha grepet inn og arrestert Lange allerede på stiftelsesmøtet på Saga Kino i Oslo søndag 8. april 1973. Samt at de par tusen frammøtte skulle vært bøtelagt så det svei. Det hadde spart oss for mye juks og fanteri de siste femogførti åra.

Men bedre seint enn aldri. Takk for pep-talken, Jon.

Etterlev FNs konvensjoner!
Forby rasistiske og nazistiske organisasjoner!
FORBY "FREMSKRITTSPARTIET" NÅ!

https://www.revolusjon.no/klassekamp/131-fascisme-og-nazisme/2015-gjor-som-finland-forby-organisert-fascisme-og-rasisme/

Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix (1. mai 1995)