Fram med lanken, her skal det hilses i handa!

Lanken

LANKEN

"Bukke nikke neie snu oss omkring/Ønske deg av hjertet alle gode ting!" - Jeg hilser deg, med hånden på hjertet! Dét er vakkert det. Det syns vi alle. Unntagen ledelsen ved Ekeberg skole i Oslo og Raymond Johansen (AP), leder for Oslos byråd, som syns det er helt greit å ta jobben fra en mann som ikke gjør som selveste de sjøl.

Raymond & Co syns det er bedre å gnikke lanke. Sjøl om forskning viser hvor uhygiensisk bakteriespredende denne praksisen er. Sånn kan det gå når store hvite mann tror han er toppen på verdens kulturelle kransekake.

"Folk tenker sjelden på hva slags helsekonsekvenser det kan få å håndhilse på noen. Men hvis folk generelt kunne bli oppfordret til å «fistbumpe», hadde det faktisk vært mulig å redusere spredningen av smittsomme sykdommer, sier doktor Dave Whitworth, som ledet undersøkelsen, til ABC Science. - Vil du unngå virusbombene, kan du bytte ut håndhilsingen med en «high five» eller en «fistbump». Selv Obama gjør det på den måten, så det bør være liten tvil om at det er kult nok" (ABC nyheter 23. mars 2015)

Bildet: Oslos tidligere ordfører Fabian Stang (H) vifter med lanken

https://www.nrk.no/nyheter/ville-ikke-handhilse_-mistet-jobben-1.14156872
https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2015/03/23/220568/derfor-bor-du-droppe-handhilsingen