Fornærmelse mot kundene

Buss nr. 15 later til å være et stebarn i Brakars busspark.

Den har få og uregelmessige avganger på ukedagene; man har «glemt» å rette opp lystavlene på Strømsø rutebilstasjon (noe man lovte å gjøre for flere måneder siden). Dét betyr at ukjente ikke finner rett buss engang, om de skulle være så heldige å befinne seg ved et busstopp i byen der nr. 15 stopper. Hvem kan ane at «Fossekallen snuplass» har noe med «Austad skog» å gjøre?

Men i tillegg provoserer man kundene på en spesiell måte hver lørdag. Da har Brakar-ledelsen funnet det for godt at buss nr. 15 fra Austad skog IKKE skal kjøre passasjerene via Strømsø rutebilstasjon til Bragernes! I ruta står det at buss går videre til Bragernes og Underlia mye over én time senere!

Det er ikke lagt opp til noen korrespondanse. Senest i dag, 17. januar, opplevde vi at buss nr. 21 kjørte rett forbi oss og over til Bragernes. Buss nr. 3 fra Fjell har avgang fra Strømsø torg på samme tid som nr. 15 kommer inn på Rutebilstasjonen.

Noen vil kanskje innvende at turen over bybrua ikke er lang til fots. Det er imidlertid en grunn til at mange buss-passasjerer er eldre mennesker. De kan ha ulike plager som gjør at de trenger bussen fram til Bragernes torg, slik bussen har gått helt til i høst.
Buss-sjåførene er lei seg på passasjerenes vegne og ber oss klage til Brakar. Av og til har en snill bussjåfør kjørt oss over brua i en krisesituasjon. Hvorfor de ikke får lov til å kjøre dit og så tilbake til Strømsø, det er en gåte. Faktum er i alle fall at bussene på lørdager har enda færre passasjerer enn før.

Publisert i Dagsavisen Fremtiden sammed dag