Føler meg ikke trygg

Både unge og eldre har sagt at hvis ikke politiet er her og følger med, så vil det skje noe alvorlig snart.

En versjon av dette innlegget ble først delt på Sarah Gaulin sin Facebookside, og gjengis med tillatelse.

Dagbladet har kanskje sett sin første razzia som ble avbrutt av hissige ungdommer. De har i alle fall skrevet en sak om «konflikt mellom ungdom og politi» på Mortensrud. Jeg har fått mange meldinger fra folk som opplever at vinklingen deres blir veldig feil.

Derfor vil jeg si noe om det.

Les også: «Politiet har blitt dårligere på alle måter. Hvorfor skal vi gjenskape dette i Oslo?»

Vi startet dette året med et drap på en ung gutt i bydelen. Tiden etter drapet har vært preget av hevn og bråk. Jeg har mistet tellingen på hvor mange som varsler om smell som høres ut som skudd, eller foreldre som forteller hvor lett ungdommer skaffer seg våpen.

Både unge og eldre har sagt at hvis ikke politiet er her og følger med, så vil det skje noe alvorlig snart. Jeg har selv sett snapbilder og video av ungdommer som viser hvordan de beskytter seg med ulike type våpen.

Dessverre har det blitt daglig problem at politiet blir forstyrret og ikke får gjennomført arbeidet sitt, det har blitt en trend med aggressiv atferd mot politiet og, at politiet må trekke seg ut hvis de ikke har godt nok mannskap.

Dette er alvorlig problem som Dagbladet burde satt søkelyset sitt på.

Det er ingen hemmelighet at bydelen vår sliter med gjengkriminalitet, og de bor i hver sitt delområde. Hvis ikke politiet følger med og slår hardt ned på det som utvikler seg på Mortensrud, vil vi se noe som er mye verre og farligere enn det som foregår nå.

Les også: – Det er min opplevelse at det er god stemning i Oslo Ap, men noen vil sikkert mene noe annet (+)

Som folkevalgt i denne bydelen får jeg mye bekymringer om det som rører seg i bydelen. Resultat er at jeg selv ikke føler meg trygg på å ferdes i visse områder i egen bydel.

Jeg har gjort meg noen tanker rundt dette under norgesferien.

De få gangene jeg har sett bråkete ungdom i distrikts-Norge har jeg sett lokalbefolkningen ta tak og holde ungdommene fra hverandre til politiet ankom stedet. Lokalbefolkningen er ikke noe redd for å si ifra eller gå inn når ungdom bråker.

Dette er noe jeg har sett mindre av i min egen bydel.

Les også: Samlet inn over 80.000 kroner til demonstranter som kastet egg på SIAN (+)

Selv måtte jeg sette noen ungdommer på plass etter bråk i nærbutikken der de plaget kassadama og kastet varer rundt. Jeg måtte faktisk heve stemmen høyt og gi dem eksempel på at kassadama kunne vært deres mor, søster eller tante. Ville vedkommende blitt behandlet slikt hvis de var i familie?

Ungdommene ble opprørte og beklaget seg fort.

På vei hjem fra butikken kom to godt voksne damer som ville si takk for at jeg sa ifra, en far sa at han ikke sender de minste barna alene til butikken fordi det hadde blitt utrivelig der.

Det er tydelig at flere reagerer, men at voksne kvier seg til å si ifra er ikke greit.

Det er alltid mulig å klage til politiet og be innsyn i hvorfor en situasjon oppsto. Politiet har selv interesse av å forbedre arbeidet sitt og kan kun bli bedre ved å få tilbakemeldinger. Det blir ikke bedre av aggressiv atferd.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.