Fargerike og inkluderende X Games Oslo

Siste ukes debatt om "skandaleprosjektet" X Games Oslo har sett helt pussig ut for oss i nabolaget. Det må da være rom for annerledes aktivitet - også. Livet handler om mer enn konkurranser...Det vet vi godt her på Tøyen og i Bydel Gamle Oslo forøvrig. Vi er litt annerledes i utgangspunktet og vintersport er det ikke gitt at man driver så mye med. Tøyen Sportsklubb jobber knallhardt for å få så mange barn og unge i aktivitet som mulig, men det er ikke nødvendigvis gull og grønne skoger som står i fokus, selv om vi vet at det er mange talenter også her. Det er helse. Det er samhold og glede vi fokuserer på... Nettopp det de mer egen-organiserte aktivitetene som skateboard, snowboard og freestyle har som kjerneverdier. Derfor treffer X Games ekstra godt her. Vi tenker lite på utstyr. Merkeklær. Stoppeklokker og treningsregimer...

De siste årene er det plutselig mange nasjonale aktører og arrangementer som "finner fram til Tøyen"… Flere av dem er fortsatt eksempler på ting barna våre står utenfor og ser inn på. Da X Games Oslo derimot i fjor fikk støtte fra Oslo Kommune var ett av kravene at de skulle involvere lokale barn og unge. De tok kontakt med klubben vår og vi opplevde en ektefølt inkludering i arrangementet.Med Henning Andersen og Hilde Rasch fra Sahr Production i spissen, kom de til Tøyen med hjertet utenpå skjorta og store ambisjoner for å aktivisere nabolaget rundt Tøyenparken - men på våre premisser.

"La oss tenke stort - vi inviterer ALLE 7-10.klassingene i bydelen til å lære seg slalåm og snowboard og så gir dem gratis tilgang til å fortsette å gjøre dette på Tryvann - RESTEN AV SESONGEN! Vi fjerne ALLE hindre og så får vi med oss Områdeløftet, Sparebankstiftelsen DNB, Bergesenstiftelsen og Oslo Vinterpark - Tryvann på dette! Ja!”

Og slik ble prosjektet "Ø på SNØ" en realitet.I samarbeid med FRIGO, utekontakten og Oslo Vinterpark har har vi nå hatt tre opplæringsdager på Tryvann, hvor hele 450 av de inviterte 800 ungdommene deltok med instruktører tilpasset ferdigheter. Halvparten av dem hadde ALDRI stått på ski før.

Etter det har vi etablert en egen utlånsordning på Tøyen, hvor deltakerne kan komme og låne klær og utstyr, samt få gratis t-banebillett og dagskort til Tryvann. Og dette får de tilgang til, om de vil, HVER DAG resten av sesongen.