Det er først nå VM virkelig starter

Det er nå heltene må tre fram.

Gruppespillet er over og 16 lag kan reise hjem fra Russland og ta sommerferie. Men det er nå VM starter på ordentlig. Det er vinn eller forsvinn, herfra og ut.

VM i fotball er en fest og moro for hele verden. Men det skal til slutt kåres en vinner. Og da må veldig mange tape.

Les også: Fotball-VM var ikke for Afrika. Ikke denne gangen heller.

I cupspillet skal alt avgjøres over en kamp. I gruppespillet har lagene flere sjanser og et feilskjær er ikke like skjebnesvangert som i cupspillet. Vinn eller forsvinn skaper rett og slett en mer desperat stemning. Det er herfra og ut vi får se voksne menn gråte sine tårer og ta alle midler i bruk for å komme et steg nærmere pokalen. Det er nå nasjoner får sine syndebukker og sine evige helter.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Så godt som alle favorittene er videre, om vi ser bort fra Tyskland da. I dag starter åttedelsfinalene med et smell. Det er nå spenningen virkelig starter og giganter kan felles av små tilfeldigheter, stang ut, miss alene med keeper eller en enkel feilpasning. Vi må vel regne med at en åttedelsfinale eller to går til ekstraomganger og sågar straffespark? Dessuten har vi en helt ny faktor i år; VAR. Det er bare å glede seg til desperate protester fra spillere som bærer en hel nasjons forventninger på sin skuldre når dommere blåser straffe. Og ikke minst om VAR-bussen kobles inn og det ikke blir straffe likevel.

Flere av de største VM-øyeblikkene vil komme nå og i dagene framover. Det er i åttedelsfinalene store nasjoner forsvinner, mens enten Sveits eller Sverige er i en kvartfinale. Det hele starter med Frankrikes møte med Argentina. I dag går det virkelig ille for enten Lionel Messi eller Paul Pogba. Etterpå skal Ronaldo i ilden. En av verdens desidert største stjerner vil ryke ut av VM i dag.

De er nå VM starter. Bare ikke fortell det til Tyskland.

Les også: Se oversikten: Slik spilles hele VM i fotball 2018