AVKRIMINALISERING AV NARKOTIKA, HJELP FREMFOR STRAFF

Dødsfallene stiger, imens vi venter på at organisasjonene og politikerne skal finne enighet.

Jeg har i lang tid sittet på sidelinjen av rusdebatten og observert. Har lenge lurt på hva jeg kan bidra med, da narkotika på mange måter er "min beste venn og verste fiende."

En relasjon jeg tror det er mange som deler, enten de har den nært på eller fjernt fra. Ingenting er svart /hvitt, ei heller i rusdebatten.


Det er trist å se dødsfallene stige , imens vi venter på at organisasjonene og politikerne skal finne enighet. 
Dødsfallene må ned, det er de heldigvis enige om.


Vi lever nå i en digital tidsalder hvor software for lenge siden har passert olja, dette er en av grunnene til at jeg har laget en digital underskriftskampanje som etterhvert skal overbringes til den sittende regjering v/Helseministeren.

Vi trenger å legge press på dem slik at de sammen med opposisjonen blir nødt til å endelig komme med en NY #RUSREFORM


Avkriminalisering innebærer at loven endres til at om noen velger å bruke rusmidler , som pr dags dato er ulovlig, skal de på lik linje som med alkohol som er lovlig bli behandlet etter handling og oppførsel. Dette handler ikke om å innføre noen nye rusmidler, de er her allerede. Narkotika florerer i de sikreste fengslene så paradokset om å late som kan kontrollere det frie marked må ta slutt.


Prinsippene i denne kampanjen er bygd på et ønske om å hjelpe fremfor å straffe de som havner utenfor i dag. Fjerning tabuene, stigmaet og utenforskapet som kriminaliseringen har skapt. Folk som trenger hjelp, skal også få det.

Når/om rusbruk ikke er et problem, skal heller ikke myndighetene skape problemer for brukeren slik kriminaliseringen i dag gjør ved å gi rulleblad og effektivt sementere en identitet som 'kriminell'.


Skriv under og del: http://www.underskrift.no/vis/6958

(Innlegget er tidligere publisert på skribentens facebookprofil)