Debatt

Skal du lære av feilene, Støre?

Det er uendelig mye mer potens i læringen fra de som lykkes, enn de som gjorde feil.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Jeg har forstått statsminister Jonas Gahr Støre dithen at han nå vil gå i bresjen for en bred evaluering av hva som slo feil i valgkampen til Arbeiderpartiet.

Alle skal med, og få mulighet til å bidra med sine meninger. Fra grasrot til aks.

Det er litt av et prosjekt han i så fall initierer. Omfattende og ressurskrevende. Jeg tror faktisk de ikke kommer til å bli nevneverdig klokere.

Det er en tornefylt sti han i så fall leder partiet sitt inn på. Søken etter feil er utmattende og sluker energi. Kanskje ikke helt det Ap trenger nå?

Richard-Løvehjerte Rosendahl

Når man skal finne løsninger gjennom å analysere problemer, er man faktisk på tvende veie. Problemdiskusjoner gir sjelden løsninger. Det er kun løsningsdiskusjoner som gir løsninger.

Var jeg Støre, ville jeg heller konstatere at denne valgkampen var dårlig gjennomført. Deretter ville jeg brukt tiden på å lære av de som gjorde tingene riktig i valgkampen.

Det gjorde blant andre ei Kari (Ap) i Stavanger med drøye 30 prosent av stemmene, og en Torbjørn i Flekkefjord – en Frp-er med nesten 50 prosent av stemmene.

Er regjeringen mer opptatt av å utrede problemer enn av å gjennomføre løsninger?

Det er uendelig mye mer potens i læringen fra de som lykkes, enn de som gjorde feil.

Til slutt undres jeg om ikke dette er noe av kjernen til Arbeiderpartiets lidelser: At regjeringen er mer opptatt av å utrede problemer enn av å gjennomføre løsninger.

At de er mer opptatt av å følge saker nøye, enn å lede sakene i mål – til løsning.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra: Debatt