Debatt

Pølser er politikk - MDGs politikk er renspikket fanatisme

Lan Marie Berg og MDGs overformynderi vil ingen ende ta.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det som startet med innføringen av kjøttfri mandag i alle Oslos kantiner, og er nå blitt til en halvering av kjøttforbruket på alle sykehjem.

Syke eldre, som ofte er underernærte og har dårlig matlyst, skal altså bli de neste ofrene for MDGs politiske fanatisme.

Les innlegget til Lan Marie Berg: Pølser er politikk 

Så mange som en av tre eldre på sykehjem er underernærte eller står i fare for å bli det. Men dette bryr ikke Lan Marie Berg og MDG seg om.

Problemet for mange eldre er at de ikke får i seg nok mat. Istedenfor å frata eldre mennesker kjøttmiddagen, burde byrådet heller legge til rette for at byens eldre på sykehjem, som betaler i dyre dommer for å bo på sykehjem, blir servert det de har lyst på og liker.

Det er riktig at pølser er politikk. Og MDGs politikk minner om holdninger fra Sovjetunionen der politikerne skulle bestemme det meste i folks liv.

Frp mener det ikke er en politisk oppgave å bestemme hva folk skal spise, og i særdeleshet ikke hva syke eldre mennesker skal spise. Om eldre på sykehjem ønsker pølser, kjøtt, eller vegetarmat er ikke vår oppgave å legge oss opp i.

For mens MDG vil begrense eldre sin valgfrihet, vil Frp øke den. Det er derfor Frp og regjeringen har lagt til rette for at vi kan få kjøkkenet og matlukten tilbake på flere sykehjem, slik at eldre kan få hjemmelaget mat og velsmakende mat som de har lyst på.

Jeg registrerer at ikke byrådet vil gjøre noe for å få tilbake kjøkkenet på Oslos sykehjem de neste fire årene.

Ikke engang julebordet vil MDG la folk få ha i fred. I Norge er det tradisjon å spise både ribbe og pinnekjøtt i julen, og det er dette de aller fleste fortsatt foretrekker. Dette er god norsk juletradisjon som vi skal være stolt over, og som vi må beholde.

Å innføre et vegetarisk julebord slik byrådet nå gjør i Oslo, hvor man nærmest må krype til korset for få å velge norsk tradisjonsmat, er derfor et angrep på norske julemattradisjoner.

Vi skal ikke skamme oss over å spise kjøtt. Det er en helt naturlig del av vårt kosthold, og de fleste har en variert kost. Det er derfor ikke noen grunn til å ha dårlig samvittighet for å spise kjøtt, selv om Berg og byrådets hardnakket forsøker å påføre oss det.

Julemiddagen skal vi nyte med god samvittighet, i år som i fjor.  

MDG kaller det å detaljstyre hva eldre og voksne mennesker skal få spise er et politisk ansvar, jeg kaller det for overformynderi og fanatisme.

Jeg har ikke noe med, og legger meg ikke opp i om Lan Marie Berg er veganer eller vegetarianer. Det er hennes valg. Like lite som Lan Marie Berg har noe med hva eldre på sykehjem, jeg eller andre har på vår middagstallerken hjemme.

Mer fra: Debatt