Debatt

Barneministerens pinlige taushet

Fremskrittspartiet er en skam for norsk politikk og for norsk politisk debatt med sin holdning til flyktninger. Og hva sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF)? Ingenting, skriver professor og samfunnsdebattant Erling Borgen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Innlegget ble først publisert på Borgens egen Facebook-profil

Jeg sier det som det er: Fremskrittspartiet er en skam for norsk politikk og for norsk politisk debatt. Barneflyktninger drukner på sin ferd over havet. De som kommer levende frem, sperres inne på lukkede mottak i Malta.

Frps syvende justisminister sier at norske skip ikke må redde flyktninger på åpent hav. De 365 flyktningene som ble reddet av et norsk skip, tas imot av seks EU-land. Frp-Norge nekter og gir blaffen i oppfordringene fra EU.

I denne situasjonen produserer Frp vemmelige og menneskefiendtlige annonser. Hvem er det som tenker ut dette søppelet?

Hva sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad fra KrF? Han sier ingenting. Så vidt jeg har fått med meg, har han ikke kommentert de iskalde annonsene og oppdateringene fra Frp. Ropstad er også helt taus om skandalen med IS-barna.

Dette er først og fremst Ropstads eget ansvar. Men det er også ansvaret til norske journalister. Hvorfor stilles ikke barneministeren til ansvar i NRK/Politisk Kvarter?

Jonas Gahr Støre har måttet svare for, at han ikke har hatt detaljkunnskap om hvor familiearven hans har vært plassert. NRK har presentert dette som en oppsiktsvekkende «avsløring». Jeg kaller det en patetisk drittpakke.

Hvorfor innkaller ikke NRK familieministeren og stiller ham kritiske spørsmål om Frp – og regjeringens menneskefiendtlige flyktningpolitikk?

Hvis NRKs «gravende journalister» ikke kommer på relevante spørsmål og problemstillinger, kan jeg gjerne sende noen i posten.

Borgen viser blant annet til dette innlegget fra Frp-topp Sylvi Listhaug i sin Facebook-post.