Debatt

Velkommen til DA Debatt

I dag har Dagsavisen sagt farvel til Nyemeninger.no. Nå er det DA Debatt som gjelder.

###
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Du har kanskje sett at det har skjedd noe hos oss i Dagsavisen i dag? Vi har tenkt, planlagt og gledet oss en god stund, og nå har vi endelig fått på plass vår nye debattside DA Debatt, som i mye større grad er del av samme univers som resten av dagsavisen.no.

Det er ikke bare navnet som har endret seg. Vi gjør som resten av dagsavisen.no, og stenger kommentarfeltene rett under innleggene, men vil satse enda mer enn før på en god debatt under innleggene vi deler på Facebook, både her og her.

Les også: Derfor stenger vi kommentarfeltet på dagsavisen.no

Med vårt nye system har vi valgt å fjerne muligheten for selvpublisering av innlegg, altså at de som har brukernavn hos oss kan skrive innlegg som går rett ut på nett. Da nyemeninger.no ble etablert med denne løsningen var det i et annet mediebilde. Utviklingen vi har sett i nettdebatten, med en stadig skarpere og i noen tilfeller mer fiendtlig tone, gjør at vi mener det er riktig å la våre debattanter trekke pusten før tekstene deres blir publisert.

Noen debattinnlegg har godt av å bli sovet på. Andre er best når de slippes rett ut, men det er nettopp denne vurderingen vi i Dagsavisens debattredaksjon ser fram til å gjøre med enda bedre kontroll enn vi har hatt tidligere.

At vi fjerner selvpublisering og kommentarfelt rett under innleggene kan tolkes som at vi ønsker mindre debatt i Dagsavisen. Det er fullstendig feil. Vi ønsker tvert imot mer debatt, men også en bedre debatt. Den ikke-redaktørstyrte debatten har sine fora, og skal ha det. Men dagens ordskifte viser hvor viktig den redaktørstyrte nettdebatten er.

Vi har fått noen av våre beste debattstemmer i Dagsavisen-universet gjennom nyemeninger.no. Vi er svært takknemlige for at dere så ofte velger å skrive hos oss. Vi har tekster fra mødre, fedre, lektorer, sykepleiere, professorer, skoleelever og pensjonister. Det vil vi fortsette å ha. Vi vil fortsette å dyrke stemmene på bakkeplan. At innleggene heretter alltid blir forhåndsvurdert av oss bidrar til å opprettholde troverdigheten til både Dagsavisens debattstoff og hver enkelt skribent videre. Vi ønsker en ryddig debatt for våre lesere. Derfor måtte vi ta grep.

Delta i debatten hos Dagsavisen her.

Mer fra: Debatt