Debatt

Samhandlingsreformen fungerer ikke

Til Siri Jensrud, som lurer på hva politiet kan gjøre eller hjelpe til med i saken mellom Ullevål sykehus og Sissel Møller.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Selvfølgelig skulle ikke dette være nødvendig, men der det skjer så grove feil som her, og der dette kunne gått galt, og i fremtiden kan gå galt, velger jeg å politianmelde fremfor å vente på at en pasient i verste fall dør.

Nå henla politiet saken pga manglende saksbehandlingskapasitet, og det er jo beklagelig. Det er trist at nok en gang må jeg være vitne til at et dement menneske ikke prioriteres.

Du vrir videre saken inn på Sylvi Listahaug, noe dere i Ap ofte gjør i mangel på argumentasjon. La oss se hva som i stedet har skjedd med dere ved roret i 4 år.

Eiendomsskatt, selve Sareptas krukke som skulle få eldreomsorgen til å skinne, som skulle gi verdighet, til og med verdighetsgaranti ble nevnt, men hva har egentlig skjedd?

Sykehjem etter sykehjem er lagt ned. Terskelen for å komme innenfor terskelen til en plass er nå så høy, at det stort sett er døende mennesker som kommer til et omsorgshjem.

Vi kan ikke bygge opp eldreomsorgen, ved nedlegging og fjerning av plasser, selv Ap regner jeg med forstår dette.

At dere ikke ønsker private med er en ærlig sak, men da bør nye plasser i det minste være på tegnebrettet før feks Lambertseterhjemmet, Frognerhjemmet og Manglerudhjemmet m.fl. forsvinner.

Frp ønsker valgfrihet, men vi har ikke sagt at vi ikke vil ha med de kommunale. Tvert imot er vi glad for at konkurranseutsettingen har gitt fokus på kvalitet også blant kommunens sykehjem.

Samhandlingsreformen som skulle sikre en bærekraftig, helhetlig og et sammenhengende tjenestetilbud skriver du Siri, men jeg vet i dag at dette ikke fungerer. Det er jo derfor jeg nå roper ut. Sissel Møller er offer for en samhandlingsreform som ser fantastisk ut på papiret, men dessverre så stopper det der.

Hver del har nok et mål om å fungere, men ingen av tjenestetilbudene snakker sammen. Her er hele problemet. Da hjelper det ikke med stoppeklokke eller ikke stoppeklokke, da hjelper det ikke med nye reformer eller innføring av eiendomsskatt. Det må finnes noen som griper tak i det som ikke fungerer.

Å sende en dement dame hjem fra sykehuset i pysj og tøfler med en totalt fremmed mann som ikke behersker norsk, er ikke verdighet. Ikke for ditt byråd eller noen andre. Dette vil jeg forandre med min politianmeldelse. Vi kan ikke og skal ikke sitte stille og se på at dette skjer, og derfor er jeg forskrekket og lei meg over Aps holdning til dette. For dere handler det om rekommunalisering og intet annet. For Frp handler det om å gi den gamle, den demente selve pasienten verdighet og trygghet. Dette er forskjellen mellom dere og oss.

Mer fra: Debatt