Debatt

Arbeiderpartiet? 4de etasje værsågod

Da Ola møtte veggen

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

DA OLA MØTTE VEGGEN

Arbeiderpartiet holder landsmøte denne helga så vi benytter anledninga og slår til med ei fortelling fra gamle da'r.

For tjue år siden og vel så det bodde banksjef Rune Bjerke og fru Libe Solberg Rieber-Mohn i Pilestredet 55 i Oslo. Rune var da APs finansbyråd. De bodde i tredje etasje. Kameraten min som er snekker bodde i andre. Min venns kone fylte 50 i februar -96. Og den gangen mente Rune det var best å holde seg inne med arbeiderklassen.

Det var såpass at kameraten kunne banke på hos Bjerke klokka tre om natta etter en kveldstur i lysløypa og be om ei flaske rødvin eller tre: - Du får igjen i morra! Så kompisen fikk låne nøklene til Libe & Runes leilighet. De var nemlig ikke hjemme den helga Den Store Femtiårsfesten gikk av stabelen. Vi fikk låne stoler av dem.

Søndag morgen var det sjølsagt at bursdagsbarnet fikk sove så lenge hun ville. Kompisen og jeg tok oppvasken og ryddinga - og så var det stolene som skulle en trapp opp. Jeg benytta like sjølsagt anledninga til å se meg om som snarest: Åssen ser det ut hjemme hos en AP-byråd?

Knapt ei bok. Det var det ene. Det andre var et gedigent boblebad. - Jøss, tenkte jeg, - også åpen løsning, da! Hvorpå jeg gikk for å ta herligheten i nærmere øyesyn. Da sa det PANG! gitt. Det var glassvegg.

Og dét var historien om den gangen Ola nesten knakk nesa hjemme hos Libe & Rune.

"OUCH! Dén satt tenker jeg."