Debatt

DU MÅ VÅKNE, RAYMOND! GIGAPLANEN VAR BEDRE ENN MEGAPLANEN

Sykehusplanene i Oslo går fra vondt til verre.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.
Disse megaplanene til helseforetaksdirektørene blir mer og mer håpløse. Tomta på Gaustad er for liten, er det ikke mulig å begripe det snart? Hvis dette blir vedtatt må to groruddalsbydeler fremdeles være på Ahus. Det opprinnelige forslaget var tross alt bedre, i den forstand at tomta var stor nok og at det ble bedre kommunikasjon ned til Blindern og Ullevål. Da ville de bygge et lokk over ring 3 og legge det nye sykehuset oppå. Slik man har gjort med store kontorbygg på Lysaker og på Snarøya. Men det gikk veivesenet imot. Egentlig rart at helseforetaksdirektørene ga seg på det, for det var et spenstig og fremtidsrettet forslag. Likevel var det uakseptabelt, for det er uansett ikke smart å legge ned Ullevål. Men da var i hvert fall Gaustadtomta stor nok. Gigaplanen var bedre enn megaplanen. 

https://www.aftenposten.no/osloby/i/5VXkob/Helse-Sor-Ost-vurderer-a-kutte-hoyden-pa-nye-Gaustad-sykehus-Diskuterer-ny-losning-med-Riksantikvaren