Debatt

Kjære Carl I. Hagen

Lite gjør meg mer engstelig enn tanken på et kulturliv som kun holdes i live av publikums betalingslyst.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I ditt innlegg på Dagsavisens debattsider sist torsdag, avslutter du teksten med at Black Box bør drives ene og alene av billettinntekter. Jeg har fått med meg at dine partifeller ofte tenker på denne måten hva gjelder drift av kunstinstitusjoner. Lite gjør meg mer engstelig enn tanken på et kulturliv som kun holdes i live av publikums betalingslyst. Selv kan jeg med 100 % sikkerhet si at mine største kunstopplevelser har vært dem jeg på forhånd ikke visste at jeg trengte. Kunst bør kunne overraske, og i min drømmeverden koster en teaterbillett mye mindre enn den gjør i dag. Alle i Norge bør kunne ha råd til å oppsøke scenekunst. Jeg har ikke sett nevnte forestilling på Black Box, så mitt hjertesukk gjelder egentlig hele kulturfeltet generelt. Jeg inviterer deg herved gjerne med på en statsstøttet kulturopplevelse når du måtte ønske! Jeg spanderer.

Beste hilsen Andrea Bræin Hovig

Mer fra: Debatt