Debatt

En god og verdig eldreomsorg

Våre eldre som trenger hjelp skal tilbys tilstrekkelig og god hjelp fra Oslo kommune.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I Dagsavisen 9.1. kunne vi lese om 84 år gamle Karin Aanonsen som trenger hjelp med vask av Oslo kommune. For å holde toalett og sengetøy rent tilbys hun bare halvannen times hjelp hver tredje uke. Fylkesmannen mener det er uforsvarlig, og det er etter mitt syn en uverdig situasjon som ikke skal kunne skje. Våre eldre som trenger hjelp skal tilbys tilstrekkelig og god hjelp fra Oslo kommune.

Derfor foreslår programkomiteen i Oslo Frp å øke satsingen på hjemmetjenesten og gjeninnføre garantien om fire timer hjemmehjelp i måneden. Denne minstestandarden skal sørge for at både Karin Aanonsen og andre ikke skal komme i den situasjon at man får utilstrekkelig bistand fra kommunen.

En verdig omsorg har valgfrihet som rettesnor, der eldre selv velger hvem som skal utføre hjemmetjenester. Jeg vet ikke om Aanonsen har kommunal eller privat hjemmehjelp, men uansett skal det arbeidet som utføres være av god kvalitet. Det er også en selvfølge at den som kommer hjem til eldre og skal utføre arbeid, må beherske norsk språk. Dersom det er ansatte i Oslo kommune som ikke behersker språket godt nok, mener vi at det må pålegges norskkurs slik at man kan kommunisere med den som trenger bistand. Det må også settes krav til private tilbydere at den som skal utføre arbeid må kunne norsk språk.

Mer fra: Debatt