Debatt

Kjære statsminister Erna Solberg

Jeg hørte din fine nyttårstale og synes det er flott at du trekker fram barn og unges psykiske helse og fronter en satsning på en god barndom for alle. Likevel blir jeg litt sint, frustrert og lei meg.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

For mens du sier alle de fine ordene dine, så gjør bakkemannskapet ditt lokalt her i Eidsvoll det motsatte. Og da lurer jeg på om du mener det du sier eller ikke vet hva som foregår?

For når du sitter i statsministerboligen din så er det vi lokalpolitikerne som treffer fortvilte foreldre på butikken. Foreldre som forteller oss om ungdom med psykiske problemer som ikke vil leve mer og som trenger steder å få hjelp. Det er vi lokalpolitikere som møter barn som ikke får bli med på fritidsaktiviteter fordi foreldrene ikke har råd. Det er vi som møter utslitte pedagoger og lærere som ikke rekker å gjøre jobben sin fordi de må være sykepleiere, psykologer og helsesøstre før de kan være lærere.

Det er vi lokalpolitikere som er tett på menneskene og som ser utfordringene. Det er også vi som må prioritere når dere i regjeringen har fordelt pengene.

Kjære Erna, du og jeg er fra samme by. Selv vokste jeg opp på Flaktveit på 80- og 90- tallet. Og selv du som er fra beste vestkant i Bergen har vel hørt om det som skjedde der på denne tiden? Jeg har sett hva som skjer når barn og unge ikke får hjelp. På Åsane kirkegård ligger mange av de guttene jeg gikk på barne - og ungdomsskole med. Og jeg var med når vi, sammen med nærmiljø og frivillige, snudde det dårlige miljøet på Flaktveit fra Texas til Kardemomme by, som det sto så fint i Bergens Tidende.

Derfor bryr jeg meg ekstra mye om dette temaet og syns det er temmelig dårlig gjort når du står på TV og skryter av at dette vil regjeringen gjøre noe med mens vi lokalt opplever det stikk motsatte. Ditt lokale bakkemannskap her i kommunen ville kutte i 2018-budsjettet: helsesøstre for de minste, miljøarbeidere i skolene, psykolog for barn og unge, fysioterapeut for barn og unge, ergoterapeut for barn og unge, sommerjobb for ungdom.

Og i 2019-budsjettet ville de kutte helsesøster spesialisert på psykiske lidelser for ungdom, PP-rådgiver, ville legge ned læringssenteret for barn med utfordringer, innføringsklasser for nye fremmedspråklige, kutte i lærlingeordningen, pedagog i den barnehagen i kommunen med mange barn med særlige behov og økte SFO-prisen med 4000kr i året pr. barn i tillegg til å kutte i sosialhjelp for livsopphold.

Kjære Erna, jeg håper du mente det du sa i talen din og at du tar en reprise til bakkemannskapet ditt, for det er tross alt ikke dine fine ord som gjør jobben. Det er lokalpolitikerne dine som må satse. Godt nytt år!

Mer fra: Debatt