Debatt

Pave Frans og Vatikanstaten

Endelig en pave med nestekjærlighet! Blir spennende å se om han får orden i eget hus ?

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Pave Frans og Vatikanstaten

25. desember 2018 kl. 02:00   Paven advarte mot grådighet I sin midnattsmesse i Roma oppfordret pave Frans verdens 1,2 milliarder katolikker til å utvise nestekjærlighet. Han ba troende fokusere på velgjørenhet i stedet for grådighet, fråtseri og julens materialisme.

Endelig en pave med nestekjærlighet! Blir spennende å se om han får orden i eget hus ? Det er nok penger å ta av og paven kan begynne med å ordinære enkle begravelser i fremtiden og øremerke de innsparte pengene til fattige barn som lever uten sitt daglige brød.  Det bør være mulig å gå Jesus en høy gang med milliarder av penger i ryggen. Fint å vise nestekjærlighet i handling og ikke bare i ord. Jeg ønsker pave Frans og alle troende lykke til :)


Til Info:
1)Jesus tok de fem brød og de to fisker, så opp mot himmelen og velsignet dem; og han brøt brødene og gav dem til disiplene, for at de skulde dele ut til folket, og de to fisker delte han i mellom dem alle.

2)Vatikanet eier mer eiendom verden over enn noen annen organisasjon. I 2003 estimerte Vatikanet eiendomsverdiene bare i den evige stad til rundt 900 millioner dollar. Det var ifølge AP et veldig beskjedent overslag fra Vatikanet selv, da Peterskirken, Det sixtinske kapell og en rekke andre praktbygg og uvurderlige kunstverk kun er verdsatt til symbolske en euro.

3) Pengebruk:Den storslåtte begravelsen til pave Johannes Paul II er ett av dem. Roma anslo kostnadene rundt begravelsen til seks millioner euro, ikke medregnet den massive sikkerhetsoperasjonen og utleggene Vatikanet selv hadde i forbindelse med begravelsen. De utgiftene er ennå ikke offentlige, men det koster å invitere et par hundre statsoverhoder og rundt 1000 biskoper og erkebiskoper, samt slippe en halv million mennesker inn i Peterskirken i løpet av noen få dager.

Mer fra: Debatt