Debatt

Don’t shoot the pianoplayer

Norsk Sykepleierforbund har tatt ut sykepleiere i streik; 15 % av deres streikende arbeider i den ideelle, ikke-kommersielle stiftelsen Godthaab helse og rehabilitering i Bærum. Streiken kan bety slutten for Godthaab som snart blir 100 år.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Godthaabs venneforening er bekymret over streiken som rammer pasienttilbudet og arbeidsplassene ved Godthaab uforholdsmessig hardt. 8 av 12 sykepleiere ved den ideelle stiftelsen er tatt ut i streik og det betyr at døgntilbudet til pasientene avsluttes denne uken om streiken fortsetter. Verre er det at stiftelsen Godthaab ikke har den samme økonomiske bæreevnen til å takle en slik streik, som offentlig eide institusjoner. Resultatet kan bli permanent nedleggelse av både pasienttilbud og arbeidsplasser.

Godthaab er avhengig av løpende tjenestekjøp fra Helse Sør Øst og har ingen stor eier i ryggen som kan håndtere kostnadene streiken påfører. Venneforeningen tar ikke stilling til streiken som sådan. Vi ber likevel Sykepleieforbundet revurdere valget av Godthaab som sted for sin lønnskamp. Det er leit om et populært og godt rehabiliteringstilbud blir borte. Så dette kan bli veldig trist for mange.

Mer fra: Debatt