Debatt

Fagforbundet bommer i sin kritikk

Leder av Fagforbundet angriper Oslo Høyres ønske om mangfold og brukervalg i velferden. Men i sin iver etter å ramme Oslo Høyres politikk hardt, bommer han fundamentalt på mål.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Han mener tydeligvis at private selskaper ikke tilbyr sine ansatte et anstendig arbeidsliv. Det er jeg noe undrende til, all den tid disse selskapene har tariffavtaler inngått med blant annet Fagforbundet. Dehlin påstår at jeg forsvarer rovdrift i strid med arbeidsmiljøloven. Det har han intet grunnlag for å påstå, jeg uttalte i et intervju med Dagsavisen 31.8: «Jeg vil understreke at det er bra at kommunen går gjennom sine kontrakter med sine leverandører. Finner man kontraktsbrudd, så må det selvfølgelig få konsekvenser, men det må være en skikkelig prosess.»

Dehlin mener jeg dytter ansvaret over på de ansatte i Velferdsetaten, tvert imot så mener jeg at etatene har gode rutiner både i innkjøp og i kontrolloppfølging. Kommunen er en lærende organisasjon og systemene blir derfor stadig bedre. Det betyr ikke at ikke feil kan oppstå, som vi har nylig sett i Boligbyggsaken og kommunerevisjons rapport om problemer i kommunale barnevernsinstitusjoner.

Høyre er opptatt av innbyggernes ve og vel, vi er overbevist om at private selskaper, både ideelle og kommersielle har en viktig rolle å spille i velferdssektoren. Kvalitetsundersøkelser viser at de gjør en god jobb, brukere, beboere, pårørende og pasienter gir gode tilbakemeldinger og de private skårer ofte høyere enn de kommunale tjenestene. En sunn konkurranse innenfor vedtatte lover og regler er det beste for landets innbyggere.

Mer fra: Debatt