Debatt

Kommentatorfeltene vi alle elsker å hate

I alle fall med alvorlig mine være bekymret over.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

De som følger med på slikt, noe de fleste av oss heldigvis ikke gjør, forteller oss daglig at kommentatorfeltene er flere og verre enn aldri før. Det er ikke måte på av motbydelighet som renner ut over oss. Knapt noe forener oss mer enn å kappes i å vise til, ta avstand fra og være dypt indignert over at slike usiviliserte ytringer finnes der ute. Debatter forkvakles, stemmer skremmes til taushet osv. Skulder ved skulder står «alle» – journalister, politikere, samfunnsdebatanter, «folk flest» – fram og viser sin avsky.

Jeg er også bekymret, som f.eks. debattredaktør Bente R. Gravklev i Dagsavisen tirsdag den 7., over at klimapolitisk talsperson i Høyre Tina Bru, får så mye fiendtlighet slengt mot seg når hun publiserer en klimapolitisk ytring. Jeg er likevel langt mer bekymret over den klimapolitikken som Bru representerer og som nå er nasjonen Norges klimapolitikk. I et miljøperspektiv er det ikke klimaskeptikerne som er problemet, men stortingsmajoriteten på Stortinget.

For oss som vil utvikle en raus og varm asyl- og innvandringspolitikk, er ikke Listhaug, Wara og deres venneskare problemet, men Høyre og Arbeiderpartiet som i all hovedsak støtter dem konkret politisk. For de djerve Ship to Gaza-folka som nå er blitt mishandlet og ranet av israelske soldater, er ikke kommentarene fra MIFF (Med Israel for fred) problemet, men at den norske regjering og Arbeiderpartiet er så tause overfor Israel at det høres både i og utenfor Norge.

La oss ikke kaste bort unødig tid på idioti, i kommentatorfeltene. La ikke ansvarlige politikere for mye, for ofte, få trekke oppmerksomheten til all den gørra som slenges mot dem. La oss konsentrere oss om det som først og fremst avgjør samfunnsutviklinga, nemlig hva regjering og stortingsflertallet til enhver tid holder på med. La oss bekymre oss over det som det er størst grunn til å bekymre oss over.

Mer fra: Debatt