Debatt

Bemanningsnorm NÅ! Engasjer dere!!

Foreldrene har endelig gått sammen. Nå er vi mange som sier ifra. Og det er nå i har mulighet. Dette skjer nå! Vi skal kjempe for barna og en forsvarlig bemanningsnorm. Det som foreligger pr nå er #uforsvarlig

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Barnehageopprøret er for å styrke barnehagesektoren, ikke for å sverte den... #uforsvarlig

Kjære alle dere #foreldre der ute som har barn i barnehagen. Det foregår et barnehageopprør nå, og vi trenger at dere blir med! Nå har det startet opp en egen gruppe som kaller seg for «Foreldreopprør 2018» KAST DERE PÅ, ENGASJER DERE!

Dette opprøret er for å gjøre hverdagen bedre for barna deres i barnehagen, og for at de ansatte skal få gjort den jobben de ønsker å gjøre, nemlig ha tid til hvert enkelt barn. Det er utrolig mange dyktige barnehageansatte som gjør alt de kan hver eneste dag, men rammene som er satt er langt ifra gode nok. Det er for dårlig bemanning i barnehagene rundt omkring.

Åpningstidene i barnehagen er stort sett 10 timer, mens de fleste har 7,5 timers arbeidsdager.. også er det møter, samtaler, pauser, og mange andre ting som stjeler tiden vekk fra barna.

Sykefraværet blir stort, ansatte sliter seg ut og går ofte hjem med en dårlig følelse over at de ikke fikk gjort det de skulle og ønsket med eller for barna deres. Veldig mange barnehager setter ikke inn vikar før det har gått 16 dager, og da blir det enda færre på jobb, noe som er #uforsvarlig både for #barn og voksne.

Nærmere 300 historier fra barnehagehverdagen er kommet inn som forteller om #uforsvarligforhold i ulike barnehagen. Enda dette tallet er lavt i forhold til virkeligheten og mange er redde for å sende inn og fortelle om hvordan det egentlig er blant annet fordi foreldre skal få vite det, og at de i verste fall får problemer med ledelsen.  Men alt de ønsker å gjøre er å være barnas stemme. Da er det vårt ansvar å gjøre det!

Alle barnehager vil se bra ut utad, og vil hele tiden trygge dere på at alt går bra. Det vil si at de klarer seg fint selv med kanskje 3 voksne på 28 barn, hvis en er syk selv om pauser og andre ting må gå sin gang.

Men, DETTE KAN DERE VÆRE MED Å PÅVIRKE! #Barnehageopprør 2018 sin #uforsvarligkampanje jobber for økt bemanning i barnehagen slik at hverdagen skal bli god og forsvarlig for alle.

Forslaget til den nye bemanningsnormen er alt for dårlig. Den åpner opp for å kunne søke dispensasjon. Og tar ikke hensyn til hverken åpningstid, sykdom, ferie, plantid, møter osv.

Dere har en viktig stemme og nå trenger vi at dere bruker den! Dette for å kjempe for barna deres, og støtte alle de fantastiske barnehageansatte som jobber hver eneste dag for at akkurat ditt barn skal ha en meningsfull hverdag. Still krav, si ifra! Send inn historier til kampanjen, snakk med andre foreldre. Det er vårt ansvar SAMMEN for at barn i barnehagen har en hverdag som er forsvarlig.

Kunnskapsministeren mener vi fortsatt kan tøye strikken enda mer, og at bemanningen er god nok. At barnehagene i Norge er utrolig gode. Ja! På tross av ekstreme arbeidsforhold for veldig mange så er vi gode.Vanvittig gode fordi vi brenner for det og elsker det vi gjør.

Men det går ikke an å dra mer i en strikk som er er i ferd med å ryke, eller som allerede har blitt dratt i stykker...

DEL DIN HISTORIE HER: https://docs.google.com/?/1Eo8X5rOg_rOpuFlTHCFOnh?/viewform?

Mer fra: Debatt