Debatt

Biblioteket er et viktig sted

Biblioteket er et viktig sted fordi det øker lesegleden for barn og voksne. Barna bruker biblioteket mye.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Vi er en gruppe multietniske kvinner fra Groruddalen som går på suggestopedisk skrivekurs hvor vi lærer å skive bra norsk. Vi er veldig glade i å snakke med andre kvinner. Da blomstrer vi opp. Vi snakker og skriver om interessante, dagsaktuelle temaer.

Biblioteket er et viktig sted fordi det øker lesegleden for barn og voksne. Barna bruker biblioteket mye. De gjør lekser, låner bøker, spiller sjakk og møter venner der. De leser historier om andre land og utvider sin horisont. Biblioteket arrangerer også teaterforestillinger for barnehagebarn. Man tenker på aktiviteter for alle aldersgrupper.

Vi synes at selv om dagens bibliotek gjør en god jobb, burde bibliotekets rolle være mer effektiv i forhold til tilbud til multietniske kvinner.

Leksegrupper for kvinner som går på norskkurs kan være et nyttig og sosialt tiltak. På språkkafeer kan kvinner få informasjon om for eksempel helsetilbud, skolesystem og kvinners rettigheter. Det er bra å kunne være på biblioteket og dele med andre. Vi ønsker å bli bedre og er sultne på å lære. Vi kan få nye bokvenninner og bli kjent med nye bøker samtidig. Dette gir oss et nytt blikk på verden og et smil til andre bokvenninner.

Alltid er dette et godt alternativ, og når en dør lukker seg, åpner flere andre seg.

Søndagsåpning av biblioteket kan være et annet forslag for å få mer tid til kvinneaktiviteter.

Hvis det investeres i å få innvandrerkvinner til biblioteket, mener vi at samfunnet og samfunnsøkonomien vil ha glede og nytte av det på kort og lang sikt.

Mer fra: Debatt