Debatt

Én kebab per innbygger

Fire millioner kroner var alt regjeringen fant rom for til områdesatsing på Søndre Nordstrand.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Statsministeren, finansministeren, arbeidsministeren, justisministeren, kunnskapsministeren og kommunalministeren. Alle disse og flere besøkte eller uttalte seg om Søndre Nordstrand under valgkampen. Alle mente at en områdesatsing på Søndre Nordstrand er nødvendig og må styrkes. Da statsbudsjettet ble lagt fram av Høyre og Frp, var likevel kun 4 millioner satt av til satsingen i bydelen.

La meg ganske enkelt tegne et bilde for deg. Bydel Søndre Nordstrand har ca. 40.000 innbyggere. Høyre/Frp-regjeringen foreslår 4 millioner til områdesatsing i bydelen. Det betyr 100 kroner per innbygger. Sagt med andre ord: 4 millioner gir én kebab med drikke for hver innbygger. Dette kaller Erna Solberg en storsatsing på bydelen.

Mer penger er ikke løsningen på alt, men mindre penger er heller ikke en løsning for et behov som oppstår og vokser.

Bydel Søndre Nordstrand er den bydelen med høyest arbeidsledighet i Oslo. Befolkningen i bydelen vokser. Dessuten er det den bydelen med størst andel barn og unge. Da trenger vi gode møteplasser, flere kultur- og idrettsaktiviteter og tiltak som skaper et trygt og godt nærmiljø. Barnefattigdom bekjemper ikke seg selv. Det krever satsing og ambisjoner. Derfor er det uklokt av regjeringen å redusere bevilgningen til Oslo Sør og legge lista såpass lavt.

Raymond Johansen, Oslos byrådsleder fra Arbeiderpartiet, tok imot invitasjonen fra regjeringen da de endelig signaliserte et ønske om å videreføre og styrke satsingen. Byrådet la fram et budsjettforslag med nesten en tredobling av midlene til Oslo Sør (totalt 30 millioner), sysselsettingsprosjekt på 10 millioner, gratis aktivitetsskole og flere lærere til bydelens barn og unge. Et godt prinsipp hele Oslo Sør-satsingen er tuftet på er at staten og Oslo kommune deler likt på regningen. 4 står ikke i samsvar med 30. Prinsippet er brutt.

Statsbudsjettet tar ikke tak i de store oppgavene. Erna Solberg leverer ikke på de forventningene hun selv og hennes ministere har vært med på å skape under valgkampen på Holmlia, Mortensrud, Bjørndal og Hauketo. Dette har vært til stor skuffelse blant folk som bor i bydelen og for oss som kjemper for bydelen. Vi gir oss ikke og lover å kjempe videre!

Mer fra: Debatt