Debatt

Tafsing til høyre og tafsing til venstre

Hvorfor går Fox News og alt right av skaftet når en filmmogul trakasserer filmstjerner og ikke når Donald Trump «grab them by the pussy»?

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Filmprodusenten Harvey Weinstein er en av Hollywoods mektigste menn. Nå stormer det rundt han etter både beskyldninger om voldtekt og trakassering og dessuten innrømmelser fra Weinstein selv.

Hvorfor går Fox News av skaftet når en filmmogul trakasserer filmstjerner, men ikke når Donald Trump «grab them by the pussy»? Særlig siden Fox lener seg på et lydopptak der mektige Weinstein innrømmer å ha tafset en skuespiller på brystene. Ikke ulikt opptaket av Trump og hans «pussy grabbing».

Les også :– Kvinnene som har hevet sine stemmer for å avdekke dette misbruket er våre helter

Harvey Weinstein er kjent for å skape filmkarrierer og var, og fortsatt er, en stor giver til Hillary Clintons kampanje. Dessuten har han donert massevis til Obama. Nå blir Weinstein beskyldt for voldtekt og trakassering av flere filmstjerner. Og flere superstjerner som Gwyneth Paltrow (som vant Oscar for Weinstein-filmen «Shakespeare In Love»), Ashley Judd, Jennifer Lawrence og Olivia Wild har nå gått ut mot Weinstein og hans trakassering. Når det er sagt, er alle disse skyldige Weinstein sin Hollywood-karriere og samtidig er de alle beskyldt for å ha «ligget seg til topps». Lindsey Lohan likeså. Hun gikk ut med støtte til Weinstein på Intagram, en støtte som nå er slettet. Blake Lively er en annen skuespiller som har kommet opp og fram under Wensteins vinger. Praksisen med en «casting couch» ,hvor mektige filmfolk forgriper seg på unge skeuspillere i bytte mot en rolle, er en offentlig hemmelighet i Hollywood, og særlig har Weinstein gjort mye gæernt ifølge ryktene. Han har sågar inngått flere forlik de siste årene. At det har vært en offentlig hemmelighet, kom klart fram under Oscars nomniasjonsprogram i 2013. Da Seth McFarlane var vert, spøkte han da han presenterte prisen for beste kvinnelige birolle, med: «Gratulerer til dere som nå ikke lenger trenger å late som om dere er tiltrukket av Harvey Weinstein». Og salen lo, den.

Les også: Når serier blir «kvinneserier»

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Nå får filmstjerner knallhard kritikk av Fox og ytre høyre for ikke å ha tatt avstand til Weinstein for flere dager siden. Alt right er ute etter hevn for «pussygate». Men kritisere filmstjerner for å reagere for sent? Flere ganger har Trump vært mer enn sent ute med å kommentere tragedier. Charlottsville, for eksempel. Vi hørte ikke stort fra Fox News da, gitt.

Hollywood er som en rød klut for Fox News og republikanerne. Liberale jævler som George Clooney, Matt Damon og Angelina Jolie er et onde og de ødelegger USA, er mantraet.

Nå kan Fox og ytre høyre endelig ta liberale-Hollywood. Og ikke minst, de klistrer dette også på Bill Clinton og vier gamle intervjuer oppmerksomhet. Gamle intervjuer der Bill blir beskyldt for upassende oppførsel mot kvinner. Alt fordi han og Hillary har fått penger av Wenstein. Ja, og Obama. Selv han har fått Fox på nakken fordi han ikke har tatt avstand til Weinstein fort nok. Obama har også fått valgkampstøtte fra Weinstein og samme Weinstein er blitt takket av Michelle Obama fra talerstolen i Det hvite hus. Nå mener Fox at både Clinton og Obama må betale tilbake pengene de har fått.

Les ogå: – Donald Trump er en «pussy»

Det er en dobbel standard for høyre og venstre i USA. Når Trump lirer av seg skryt om tafsing omtales det som garderobeprat. Når han stormer inn i garderoben for å se nakne deltakere i Miss Universe, skryter han av det og blir valgt til president. Når noen som støtter Clinton og Obama gjør noe av det samme, er det plutselig som om Weinsteins klåing er Clintons og Obamas feil. Det er tydelligvis forskjell på overgep til venstre og overgep til høyre.

Mer fra: Debatt