Debatt

Skift kurs, Ap!

Etter Aps svake valgresultat er det mange som kommer med innspill til Ap både på hva som gikk galt og hva som må gjøres. Vi ønsker å komme med en anmodning til det siste. Jonas, Trond og Hadia: Nå må dere lytte til grasrota, få med dere LO, og skape ny politikk for fremtida.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Innlegget er skrevet i samarbeid med Berit Dønheim

Vi ber Aps stortingsgruppe om å si nei til å konsekvensutrede oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja!

Når Ap har kommet i den situasjonen at de i fire nye år skal være i opposisjon, er det da også på tide å oppføre seg deretter. Det er ikke Aps ansvar de neste fire årene å være «ansvarlige og kompromissvillige» sammen med regjeringa. I løpet av de neste fire årene vil utviklinga vise at en videre utbygging av oljeindustrien i Norge er bakstreversk og gammeldags. Det skal H, Frp og V stå alene om å presse igjennom. Det er jo de blåblå som må bygge ut oljefelter for å innfri sin politikk økonomisk, ikke Ap. H og Frp vil fortsette sin politikk med å bruke av penger de ikke har og derfor ta av neste generasjons muligheter, det er ikke Ap sitt ansvar å løpe etter og plukke opp småmynt.

Bruk heller de neste fire årene til å bygge politikk inn i fremtiden, slik størsteparten av Norges befolkning (og LOs medlemmer) også ønsker. Hvilke nye næringer skal Norge satse på inn i de neste 50 årene? Hvilke bein skal vi stå på?

Vi i Engerdal kommune ønsker å delta i det grønne skiftet. Bruk heller kreftene hit! Vi har skogskultur og skogskompetanse, men lite med arbeidsplasser. Vi har ønske og vilje, men ingen industri. Og med 80 % statsallmenning har vi råvarene (såfremt Statsskog ikke har tømt hele kommunen innen de er ferdige, her trenger vi også et taktskifte).

Grønne skogsnæringer i Innlandet er den nye oljen. Vi er med, er Aps stortingsgruppe det samme?

Mer fra: Debatt