Debatt

En takk til Sylvia Listhaug og media

Takk for at jeg ser monstre der jeg burde sett mennesker.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Takk skal du ha Sylvia og takk skal dere ha media!

Takk for at jeg har grusomme mareritt om at naboen min med langt skjegg og kufi på hodet banker opp kone og barn og tvinger dem til å ha på klær de ikke ønsker å ha på. At han planlegger å gå til hellig krig mot vesten. At latteren jeg hører fra leiligheten hans er en hånlatter fordi han vet han snart skal sprenge alle oss horer i fillebiter. Takk.

Verdens hyggeligste nabo. Han som alltid hilser med et stort smil. Som hjelper meg når jeg har mye å bære på, som alltid holder døren åpen for meg og som pleier å gi den illsinte sønnen min noe å tygge på når han kommer hjem fra SFO med blodsukkeret i bånn. Takk for at dere har fått meg til å innse at denne mannen slett ikke er et medmenneske slik jeg trodde.

Takk for at jeg ikke kan se en somalsk far leke med barna sine i en park en onsdag formiddag uten å tenke at han burde vært på jobb. At han sikker naver. Et han suger til seg av VÅRE ressurser uten å gi en dritt tilbake! At barna hans burde vårt i barnehagen slik at de kunne lært seg norsk og blitt assimilert. Takk.

Verdens beste far. Han som tar vare på familien sin. Som kjører taxi til langt på natt for å få det til å gå rundt økonomisk. Som likevel står opp tidlig og tar med barna ut så moren deres kan få sove i fred noen timer til. Takk for at dere har fått opp øynene mine og fått meg til å innse at denne mannen egentlig er en khattyggende snylter.

Takk for at jeg ser på min hijabkledte kollega med forvirring fordi hun ikke tar imot dritt fra noen og har mer selvrespekt enn jeg noensinne kunne drømme om.

Takk for at jeg hører «kjøp MDA», og ikke «stem MDG» når jeg går forbi en gjeng med gutter av utenlansk opprinnelse.

Takk for at jeg føler sjokk når jeg en sen kveld har støtt på tre mørke menn i en park og ikke blitt verken ranet eller voldtatt.

Takk for at dere får meg til å se verden sånn den egentlig er. Tusen hjertelig takk!

Mer fra: Debatt