Debatt

#@!!X@!#!!

«Siden slutten av 90-tallet har lønnsulikheten økt jevnt og trutt», sier Ådne Cappelen, Statistisk sentralbyrå.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.
#@!!X@!#!!

«Siden slutten av 90-tallet har lønnsulikheten økt jevnt og trutt», sier Ådne Cappelen, Statistisk sentralbyrå. I fjor! De med høyest lønn har mer i lønnsøkning enn topplønna for de lavest lønte. Norge har fire ganger så mange rike som USA, og nesten dobbelt så mange supperrike. Over hele landet har det dukket opp en ny klasse kapitalister. De er barnehage-grossister, eldrehjemshaier, sykehuskrøsuser, asylmottaksgründere, privatskolepirater, barnevernsmoguler, ruso
msorgsinvestorer og andre velferdsvampyrer av alle avskygninger. Naturressurser selges bit for bit, norske småkraftverk til blant annet Tyskland; kystsamfunn blir avfolket, fiskekvotene går til store fiskerikonsern, landbruket legges ned, sykehus legges ned, private med god råd kjøper seg fortrinn, pensjonene svekkes - privatiseringen av offentlig velferd som de rødgrønne startet har bare skutt fart under FrP/Høyre-regjeringa. EØS, TTIP og TISA øker forskjellene. Kort sagt: #@!!X@!#!!

Mer fra: Debatt