Debatt

VIF ikke friskmeldt

Vålerenga har voksesmerter. Det vil gi nye tilbakeslag, men på sikt kan dette se riktig bra ut.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Ronny Deila tok seg usedvanlig god tid med mediene etter seieren over Sogndal. Han bærer Vålerenga på sine skuldre både før, under og etter kamper. Svarer på inn- og utpust om forventninger og krav, både internt og eksternt.

Hans hverdager til nå har bestått av å organisere treningene, komponere stallen, håndtere vrien spillerlogistikk, holde foredrag og motivere både i og utenfor klubben. Hadde vi ikke visst bedre, var det Kjetil Rekdals arbeidssituasjon i fjor han beskrev. Men Deila er ikke så alene som Rekdal var. Og han har en bedre og sterkere spillerstall.

For Vålerengas økonomiske bakmenn har dyttet betydelige ressurser inn i den nye satsingen. Når alt det nye har satt seg, vil dette laget ha potensial til å avansere betydelig i en eliteserie som ikke har noe åpenbart lokomotiv. Rosenborg er det i navnet og poengmessig, men spillemessig har de ikke imponert. De kan gå på sesongens første tap i Sarpsborg 1. mai.

Det er denne ujevne serien som kan bli Vålerengas redning hvis de evner å vinne tre kamper på rad. Da er de oppe i den medaljekampen vi mener de har mannskap til å være i, hvis nøkkelspillere holder seg skadefrie. Det er akkurat det de er blitt rammet av i den humpete sesongstarten.

3-0 over Sogndal er ikke nok til å heise vimplene til topps, oppturen minnet om 4-0-seieren over Tromsø i fjor. Da trodde alle at Rekdals VIF ville snu. Det skjedde ikke. Nå kan det skje hvis spillerne ikke lener seg på Sogndalseieren for lenge. Det dette laget trenger nå, er nye kamper og bedre samhandling. I så måte passer det bra med cupkamp allerede onsdag der VIF stiller sitt sterkeste mannskap. For nå trenger de hver anledning til å dyrke relasjonene, enten det skjer mot Sogndal eller på Gran på Hadeland.

Reidar Sollie

Reidar Sollie

Sportssjef i Dagsavisen.