Debatt

Helt innafor

NRK-serien Innafor har i vinter skapt stor debatt. Mange mener at programmet kan ha inspirert unge til å prøve sugardating, «puggedop» eller intimkirurgi.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I februar møtte Linnéa Myhre programleder i Innafor Emma Clare Gabrielsen i Ukeslutt. Temaet for debatten var intimkirurgi.

Myhre mener at Innafor kan bidra til at kvinner får komplekser for sine underliv. Hun mener også at programmet skulle latt være å vise navnet på klinikken som besøkes.

Gabrielsen tror ikke at programmet alene har bidratt til at kvinner legger seg under kniven. Hun mener at de som vil få utført intimkirurgi enkelt kan finne informasjon på nettet og at mange allerede er kjent med ideen om det «perfekte underlivet».

Jeg er enig med henne. Dette er ikke første gangen jeg har tenkt på hvordan jeg ser ut nedentil. Etter gymmen tidlig i puberteten innså jeg at ingen av klassens jenter var så like der nede som det vi en gang hadde vært.

Senere har tanker om hvordan jeg ser ut nedentil kommet og gått i perioder. Pornobransjen kan vel ta på seg mye av skylda for det. For det er dessverre her de fleste unge får sitt første bilde av hvordan de tror et normalt underliv skal se ut. For hvor var pubertetsundervisningen på skolen når det skulle snakkes om den viktige vaginaen?

Folk skal få gjøre hva de vil med kroppene sine, men det er viktig at de som har fysiske problemer på grunn av for store kjønnslepper blir prioritert og at det blir informert om at intimkirurgi kan gå ut over kvinnens mulighet til å få orgasme.

Jeg synes det er bra at NRK lager et program som normaliserer kvinnens underliv og forteller oss at det fins like mange ulike typer vaginaer som det finns ansikter. Jeg mener at en større åpenhet om dette kan gjøre at flere kvinner blir mer komfortable med sine underliv og velger bort slike operasjoner. Og for deg som vil ta en nærmere titt kan jeg anbefale å google «Great Wall of Vaginas» av Jamie McCartney. Den veggen skulle jeg likt å se i pubertetsundervisningen på skolen.

Mer fra: Debatt