Debatt

Menneskerettighetene og Folkeretten

Menneskerettighetene sier at «alle mennesker er født frie og like i verdighet og rettigheter.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

De er utstyrt med fornuft og samvittighet og bør handle mot hverandre i brorskapets ånd». Det var FN (De forente nasjoner) som vedtok Verdenserklæringen om Menneskerettighetene i 1948.

Folkeretten: Norges lover bestemmer hva norske innbyggere kan og ikke kan, så bestemmer reglene i Folkeretten hva stater kan og ikke kan. Folkeretten er å regulere forholde mellom stater, mens Menneskerettighetene definerer forpliktelser myndighetene har overfor enkeltmennesker.

Hver eneste dag, og time brytes disse to lover mot enkeltmennesker og stater. Bruddene er oftere og mer brutale enn noen gang i moderne tid.
Det er blitt for sterkt søkelys på den nylig valgte president i USA, nemlig Donald Trump. Jo, han er hvit (lett solbrun), rik, ikke noe særlig kristelig, men har et bibelsk kvinnesyn og maktsyk.

Han har allerede forbrutt seg mot menneskerettighetene ved å utestenge 7 muslimske land fra USA. Han utelater Saudi-Arabia, et fascistland, som har drept flere amerikanere enn de syv landene til sammen. Osama Bin Laden er fra Saudi-Arabia, drept av USA, uten rettergang!

Søkelyset bør mer rettes til vår nærmeste allierte USA og tidligere presidenter.

Barack Obama fikk fredsprisen i 2009 før han rakk å drepe mange sivile med sine feige drone-angrep. Han hadde «varme» forbindelser, også tidligere presidenter, med Saudi-Arabia et land som praktiserer wahhabisme, som er en streng fundamentalistisk retning innen sunni-islam. De praktiserer sharialovgivning som innebærer barbariske straffer som pisking og halshogging. Landet forer ekstreme muslimer (IS) med sin ideologi og våpen rundt i verden, der USA igjen prøver å bekjempe dette med droner. Drone-krig er i strid med Folkeretten. Obama har sendt tusenvis av disse ubemannede og lydløse dronene til land for å bekjempe terrorisme, mange sivile går med i dragsuget. For dette får han Fredsprisen, av Norge som slapp over tusen bomber over Libya, uten mål og mening, jo, for å skape en tryggere verden!

I ettertid klør vi oss i hue over all innvandring til Europa. Jo mer våpen de Vestlige land produserer og bruker, inkludert USA, jo mer folkevandring blir det, les flyktningestrøm.

Vi, Vesten har skapt, DEM mot OSS, muslimer mot rettroende kristne. Vi kan kalle det Pentagonisme, våpenindustriens imperialistiske makt!

Obama lovet, da han ble innsatt som president, å stenge Guantánamobasen på Cuba, det klarte han ikke. Han lagde en lov som forbød «vanntortur» - simulert drukning - Donald, på tide å være på fornavn, vil innføre dette igjen, da blir «Amerika great again» mener han.
So, help me God! Så besudler han bibelen, ved å legge hånda på den!

Mer alvorlig er at landet USA, aldri har stilt fangene på Guantánamobasen for sivilrettslig domstol, men militær domstol, lukket for allmenheten, ved at det gjennomføres på militært område. Man unngår da sivil rettspraksis.

Nå skal ikke Obama ha skylden for all faenskapen, tidligere presidenter som Bush, Reagan, Nixon med flere har deltatt i flere krigshandlinger enn noe annet land etter andre verdenskrig.

Hanne Nabintu Herland, religionshistoriker og forfatter. En glimrende skribent sier; Vestlige regimer har aktivt bidratt til destruksjon av muslimske stater. Vi trives godt med å «bombe deres land», men får sjokk når de vil «bombe oss». Hun fortsetter; Den synkroniserte demoniseringen av «folkeslag vi misliker», inneholder en rasetenkning med sterke sosialdarwinistiske undertoner. Noen anses som «bunnsjiktet i utviklingen» og vi selv plasserer oss selv «på toppen av de opplystes rangstige» med «styreformer som bør herske i hele verden».

Mer fra: Debatt