Debatt

Aps sytekor

11. august går Arbeiderpartiet for n-te gang til angrep på Frps helsepolitikk.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Arbeiderpartiet, partiet som økte helsekøen i sin regjeringsperiode, klager altså på at 194 benytter seg av ordningen med fritt behandlingsvalg. En ordning som gir økt valgfrihet og raskere behandling.

Fremskrittspartiet har i regjering innført fritt behandlingsvalg blant annet innen psykisk helsevern, rus og en rekke sykehusbehandlinger. Dette innebærer at man selv kan velge hvor man vil bli behandlet, enten hos privat eller offentlig, uten at det medfører ekstrakostnader. Ikke bare skaper dette større valgfrihet, men det gjør at færre slipper å stå lenge i sykehuskø. Slik setter vi pasienten foran systemet.

Dette har Arbeiderpartiet konsekvent vært motstandere av. De er tydeligvis ikke opptatt av at personer skal få raskere behandling. 194 flere personer ville med Arbeiderpartiet i regjering altså stått i kø, og ikke fått behandling de har krav på.

I 2014 oppfordret daværende nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, sine medlemmer til å sverte regjeringen. Denne svertekampanjen har de for lengst satt ut i livet. For Arbeiderpartiet er det tydeligvis viktigere å kritisere regjeringen, enn å ta vare på de eldre i sine kommuner.

I Arbeiderparti-kommuner har de eldre måttet lage eldreopprør for å få de grunnleggende rettigheter de faktisk er avhengig av i siste fase av livet. Inger-Johanne og Elisabeth er bare noen av de eldre som bor i Arbeiderparti-styrte kommuner, og som ikke har fått de rettighetene de har krav på. Først når media kommer på banen, tar Arbeiderpartiet ansvar.

Det er nettopp Arbeiderpartiets manglende prioritering av de eldre i sine kommuner, som har gjort at Fremskrittspartiet kjemper for statlig finansiering av eldreomsorgen. Vi kan ikke sitte stille i båten og se på at de eldre nedprioriteres. Fremskrittspartiets mål er at alle, uavhengig av hvor du bor i landet, skal få det pleie og omsorgstilbudet som den enkelte trenger.

Arbeiderpartiet har i dag 201 ordførere og 115 varaordførere, og kan velge å prioritere eldreomsorg i sine budsjetter. Hvis Arbeiderpartiet mener kommunal finansiering av eldreomsorg er god nok, hvorfor bruker Arbeiderpartiet eldreomsorg som en salderingspost i kommunebudsjettene?

Mer fra: Debatt