Debatt

Byregjering i Oslo

Arbeiderpartiets forslag til navneendring fra byråd til byregjering i Oslo har fått stor oppmerksomhet.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Mange ledende politikere i Høyre har latt seg irritere, og lederen i Oslo Høyre, Nikolai Astrup, er forbauset over at Arbeiderpartiets byråd ikke har viktigere saker å holde på med enn å skifte navn og synes det ligger noe pompøst i forslaget.

Kommunalminister Sanner har uttalt at han er en travel mann og har ikke tenkt å bruke tid på denne saken. Endog tidligere byrådsleder Michael Tetzschner har tatt del i jamringen mot forslaget. Aftenposten synes saken fortjener ekstra oppmerksomhet og plasserer en karikaturtegning av en opphøyd byrådsleder Raymond Johansen i Aftenposten 11.02.16.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

For oss tidligere aktive lokalpolitikere har Høyres reaksjoner vakt stor undring, og mange av oss har trukket på smilebåndet over glemselens slør som legger seg over saker som har ligget og støvet ned i noen år. Vi husker likevel godt et oppslag på ledersiden i Oslo Høyres medlemsavis, Oslo og Vi, i november 1984, med følgende overskrift: Oslo trenger byregjering!

Det heter videre i artikkelen at et utvalg nedsatt av Oslo Høyres bystyregruppe, med Eirik Moen som leder, har foreslått at Oslo bør få en byregjering senest fra 1. januar 1986. Det framsatte forslaget var en oppføling av en utredning som ble framlagt i 1982 av et utvalg i Oslo Høyre, ledet av Joachim A. Holter. Ironisk nok opplyses det at forslaget om byregjering strandet på motstand i Arbeiderpartiet.

I stedet for å surmule og kappes om å servere negative uttalelser om navneendring fra byråd til byregjering i Oslo, burde det være vill jubel i Høyres Hus. Endelig ser det ut til at et tredve år gammelt høyreforslag får flertall i Oslo bystyre.

Les også: - Dette er morsomt, sier Raymond Johansen

Mer fra: Debatt