Annonsert innhold fra HelloFresh.
I en hektisk hverdag kan det være vrient å holde seg til et kosthold som både er smakfullt og variert. Det er fort gjort å ende opp med å spise et fast lite knippe med måltider til middag, uke etter uke. Mange sliter med å finne tilstrekkelig tid til å eksperimentere på kjøkkenet, og etter en lang dag på jobb kan det bli fristende å holde seg til ferdigmåltider eller lignende.
Men det finnes mange smarte måter å oppnå et mangfoldig og deilig kosthold på. Hos HelloFresh byr vi på et gedigent utvalg av oppskrifter fra alle verdenshjørner. Vi vet hvor viktig det er for folk flest å spise godt og variert. I denne artikkelen gir HelloFresh deg 5 gode tips om hvordan du kan få et rikholdig og smakfullt kosthold – enkelt.
1. God planlegging er essensielt
Å planlegge ukens middagsmåltider er et must dersom du ønsker å spise variert og godt. Kun ved å planlegge på forhånd kan du sørge for å ha tid til å gjøre alt av nødvendige innkjøp. Det er lurt å sette opp ukens middager på forhånd, og lete frem egnede oppskrifter slik at du ikke blir nødt til å finne inspirasjon dag for dag. Det kan være lurt å søke etter fristende alternativer hva gjelder retter, ingredienser og matlagingsmetoder online
2. Benytt oppskrifter fra HelloFresh
Du finner et bredt spekter av oppskrifter fra HelloFresh som del av vårt tilbud. Det inkluderer deilige retter fra ulike land rundt om på hele kloden. Du kan velge måltider basert på kjøtt eller fisk, eller du kan satse på vegansk mat eller vegetarkost. Utvalget oppdateres fortløpende slik at du hele tiden har nye og spennende alternativer å la deg inspirere av.
Når du velger oppskrifter fra HelloFresh, kan du i samme slengen få levert alle nødvendige ingredienser til ukens middager på døren. Det inkluderer ferske og deilige råvarer. På den måten spiser du godt og variert hele uken, enkelt som bare det.
3. Velg ingredienser i henhold til årstiden
Du kan få et mer variert utvalg av middagsmat ved å velge ingredienser i henhold til årstiden. Her i Norge har vi ulike sesonger for ulike typer mat. På høsten er det tid for lam, mens torsken gjerne er best midt på vinteren. Ulike typer jakt byr på kortreist og sunt kjøtt på høsten, mens mange fiskeelver egner seg for beskatning på samme tid. Høst er også tid for bærsanking i store deler av landet.
Mange typer frukt og grønnsaker gror på sommeren, mens vi kan sanke sopp vår, sommer og høst. Alt dette byr på mange ypperlige sjanser til å variere kosthold i henhold til årstiden.
4. Eksperimenter med ulike teknikker
Mange av oss har våre foretrukne måter å lage mat på. Å bruke stekepannen til kjøtt og grønnsaker, for eksempel. Eller å koke det aller meste, eller å holde seg til bruk av stekeovnen. Her kan det være mye å hente på å eksperimentere litt. Bruker du alle din stekeovns mange ulike funksjoner, som damp og grill i hverdagen? Hva med å prøve sous-vide, eller airfryer? Mulighetene er mange og varierte.
5. Slå deg løs med fargesprakende grønnsaker
Å sette farge på maten du spiser er ofte lurt, både hva gjelder sunnhet og smaksopplevelser. Prøv å finne så mange forskjellige farger som mulig når du skal velge grønnsaker. Grønn, rød og gul paprika, grønn og rød kål, lilla auberginer og oransje gulrøtter – alt sammen bidrar til deilige og varierte middagsmåltider.